Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ / Σαραγλί της κυρίας Ελενίτσας

Σαραγλί της κυρίας Ελενίτσας

Υλικά

1 κιλό φύλλο τύπου Βηρυτού
1 κιλό βούτυρο λιωμένο
1 κιλό καρυδόψιχα αλεσμένη (μέσα στην καρυδόψιχα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι καβουρδισμένο).

Για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό

 

Εκτέλεση

Το 1 κιλό φύλλο το χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη. Χωρίζουμε το καρύδι επίσης σε τέσσερα μέρη. Βουτυρώνουμε το φύλλο και βάζουμε από πάνω καρύδια. Επαναλαμβάνουμε βάζοντας εναλλάξ φύλλο- καρύδι. Σε έναν πλάστη τυλίγουμε την άκρη του φύλλου και συνεχίζουμε να το τυλίγουμε ώστε να γίνει ρόλο.

Όταν βγάλουμε τον βγάλουμε τον πλάστη, κόβουμε το ρόλο ανά 3 εκατοστά. Τα βάζουμε κάθεται σε ένα βουτυρωμένο ταψί και με το υπόλοιπο βούτυρο ραντίζουμε τα ρολά. Τα αφήνουμε να ψηθούν στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά πάνω κάτω.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι. Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι όταν τα σαραγλί θα έχουν κρυώσει.

Περισσότερα στο:

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Σαλάτα με σγουρό λάχανο, καβουρδισμένα αμύγδαλα και παρμεζάνα

Υλικά 1 λάχανο σγουρό 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα 2 …