Υλικά
1 κιλό φύλλο τύπου Βηρυτού
1 κιλό βούτυρο λιωμένο
1 κιλό καρυδόψιχα αλεσμένη (μέσα στην καρυδόψιχα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι καβουρδισμένο).
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
Εκτέλεση
Το 1 κιλό φύλλο το χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη. Χωρίζουμε το καρύδι επίσης σε τέσσερα μέρη. Βουτυρώνουμε το φύλλο και βάζουμε από πάνω καρύδια. Επαναλαμβάνουμε βάζοντας εναλλάξ φύλλο- καρύδι. Σε έναν πλάστη τυλίγουμε την άκρη του φύλλου και συνεχίζουμε να το τυλίγουμε ώστε να γίνει ρόλο.
Όταν βγάλουμε τον βγάλουμε τον πλάστη, κόβουμε το ρόλο ανά 3 εκατοστά. Τα βάζουμε κάθεται σε ένα βουτυρωμένο ταψί και με το υπόλοιπο βούτυρο ραντίζουμε τα ρολά. Τα αφήνουμε να ψηθούν στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά πάνω κάτω.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι. Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι όταν τα σαραγλί θα έχουν κρυώσει.
Περισσότερα στο: