Υλικά
1 λάχανο σγουρό
1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ
1/2 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
Παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάχανο ψιλοκομμένο. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη σως πάνω από το λάχανο και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ψήνουμε τα αμύγδαλα με το 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και την πάπρικα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να καβουρντιστούν. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε στη σαλάτα τα υπόλοιπα καρυκεύματα, τα αμύγδαλα και την τριμμένη παρμεζάνα.