Ρεβιθοκεφτέδες
Υλικά: 500 γραμμάρια ρεβίθια
1 μεγάλη πατάτα
1 ματσάκι μαϊντανό
2 ξερά κρεμμύδια
αλάτι πιπέρι
αλεύρι για το τηγανισμα
εκτέλεση: μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό με μια κουτάλια μαγειρική σόδα για 8 ώρες στραγγίζουμε καλά και τα χοντροκόβουμε στο multy. Βράζουμε την πατάτα και τη πολτοποιούμε ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ με τα ρεβιθιά αλάτι πιπέρι και ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθούν αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγειο. Ζυμώνουμε μετριους κεφτέδες και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Συνοδεύονται τελεια με πατάτες τηγανιτές