Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ / Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε σιγομαγειρεμένη σούπα γλυκοπατάτας

Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε σιγομαγειρεμένη σούπα γλυκοπατάτας

Υλικά

2 κιλά κουνουπίδι, κομμένο σε «μπουκετάκια»
1 κιλό γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
4 ματσάκια κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 / 2-1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα
τυρί κρέμα
τραγανιστό τηγανητό μπέϊκον για το γαρνίρισμα ή
ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ή
τριμμένο τυρί ή σπιτικά κρουτόν ή σκορδόψωμο

 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το κουνουπίδι, η γλυκοπατάτα, ο ζωμό λαχανικών, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το θυμάρι, η πάπρικα.

Προσθέτουμε κόκκινο πιπέρι και το αλάτι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα ( πρέπει να είναι σχεδόν λιωμένα ), βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το τυρί κρέμα.

Λιώνουμε με πολυκόφτη χειρός ( διαφορετικά βγάζουμε το μείγμα και το πολτοποιούμε στο μούλτι ).

Γαρνίρουμε με όποια από τις παραπάνω εκδοχές επιλέξουμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Σαλάτα με σγουρό λάχανο, καβουρδισμένα αμύγδαλα και παρμεζάνα

Υλικά 1 λάχανο σγουρό 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα 2 …