Υλικα:
5 αυγά
200 γρ. Γιαούρτι αγελαδινό η πρόβειο
1/2 φλ. Ελαιόλαδο
150 γρ. φέτα
150 γφ. Ανθότυρο (αναρη)
1 /2 χαλλουμι κομμένο σε κύβους,
1 1/2 φλ. αλεύρι ολικής
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ μπεικιν παουτερ
Φρέσκο δυόσμο η ξηρό
1 χούφτα σταφίδες
Πώς θα το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο αέρα στους 170C βαθμούς.
Σε μπωλ ανάμειξης βάζουμε όλα τα υλικα και δουλεύουμε με το χέρι η με αυγοδαρτη. Λαδωνουμε και αλευρωνουμε μια φόρμα του κέικ 24′ 26′ ιντσών και ρίχνουμε την ζυμη.
Ψηνουμε για 50′ λεπτά στους 170C Βαθμούς.
Αν ροδίσει πολύ την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Όταν κρυώσει το ξεφορμαρουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Μυστικά: Κάντε παραλλαγές αν θέλετε προσθέστε λίγο τριμμένο καρότο, η κολοκυθάκι και αντί δυόσμο άνηθο,
θα γίνει επίσης πολύ νόστιμο.
Είναι ένα κέι αλμυρό για όλη την οικογένειά και αρκετά υγιεινό φίλες και φίλοι.