Εισαγωγή
Ενα πανεύκολο πιάτο, με λίγα υλικά και πολύ άρωμα που θα χαρούν μεγάλοι και παιδιά.
Υλικά
½ κιλό πατάτες μίνι με τη φλούδα
περίπου 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, διαιρούμενο
αλάτι και πιπέρι
2 φιλέτα σολομού
1 μεγάλο πορτοκαλί
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Μόλις ζεσταθεί καλά, βάζουμε σε ένα πυρέξ τις πατάτες καλά πλυμένες ( με τη φλούδα )΄, λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο και προσθέτουμε στο κέντρο του ταψιού ( ανάμεσα στις πατάτες ) τα δύο φιλέτα σολωμού. Περιχύνουμε τα δύο κομμάτια ψαριού με ελαιόλαδο ( περίπου μία κουταλιά της σούπας σε κάθε φιλέτο. Στύβουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και περιχύνουμε τα φιλέτα του ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε.
Ξαναβάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για ακόμα 25 έως 30 λεπτά.
Σερβίρουμε το φαγητό μας συνοδεύοντας με τραγανά ραπανάκια σαλάτα.