Κρέπες αλμυρές

Υλικά για το μείγμα ζύμης
αυγά 
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

Υλικά για τη γέμιση
500 γρ κρέμα γάλακτος
λουκανικάκια Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
μανιτάρια
μπέικον κομμένο σε κύβους
2 ζβαν κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
μισό φλιτζάνι γκούντα
μισό φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα της ζύμης, μόλις ομογενοποιηθούν αφήνουμε στο ψυγείο μίση ώρα. Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο λάδι σοτάρουμε το μπέικον τα λουκανικάκια το ζβαν κοτόπουλο έπειτα τα μανιτάρια προσθέτουμε λίγο αλάτι λίγο πιπέρι. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε έπειτα τα τριμμένα τυριά μέχρι να δέσει η κρέμα γάλακτος κατεβάζουμε απ τη φωτιά ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμαι καλά τη γέμιση να μην είναι πολύ αραιή. Σε ένα αντικολητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο κάθε φορά και με την κουτάλα της σούπας γεμάτη με το μείγμα της ζύμης κινούμε το τηγάνι να απλωθεί κυκλικά παντού μόλις ψηθεί απ τη μια πλευρά γυρίζουμε απ την άλλη βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση της κρέπας και κλείνουμε τις άκρες η ίδια ζύμη χρησιμοποιείται και για γλύκες κρέπες.

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

Σαλάτα με σγουρό λάχανο, καβουρδισμένα αμύγδαλα και παρμεζάνα

Υλικά 1 λάχανο σγουρό 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα 2 …