Υλικά:
4 κολοκυθάκια μέτρια τριμμένα στον τρίφτη
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 αυγά
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη,
1 φαρινάπ
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Bράζουμε ελάχιστα τα τριμμένα κολοκύθια σε νερό σουρώνουμε και πιέζουμε με τα χέρια μας δυνατά να φύγει το νερό καλά. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκύθια τον άνηθο, τ΄ αυγά, το κεφαλοτύρι, τη φρυγανιά το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τελευταίο το φαρινάπ σιγά σιγά κρατάμε, λίγο για το τηγάνισμα. Ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά κι αφήνουμε ψυγείο μισή ώρα να σφίξει το μείγμα. Σε ένα τηγάνι με λάδι σε χαμηλή φωτιά παίρνουμε μείγμα στο μέγεθος που θέλουμε πλάθουμε κεφτέδες. Αλευρώνουμε στο φαρινάπ που κρατήσαμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Σερβίρονται τέλεια με πατάτες τηγανιτές και δροσερή σως γιαουρτιού με τα εξής υλικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
2 γιαούρτια στραγγιστά
χυμό από ένα λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ρίγανη
ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τη διατηρούμε στο ψυγείο δροσερη