Σίγουρα σας έχουν μείνει αρκετά αυγά απ το Πάσχα και ψάχνετε συνταγή να τα απολαύσετε λίγο διαφορετικά σας δίνω μια υπέροχη πίτα λοιπόν και καλή σας όρεξη
Αυγόπιτα
Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
7 αυγά βραστά λιωμένα με πιρούνι
250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
άνηθο ψιλοκομμένο
500 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι πιπέρι
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
2 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά βούτυρο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ματσάκι κρεμμύδι με το μπέικον μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά που έχουμε λιώσει με πιρούνι, το μπέικον με το κρεμμυδάκι, το γκούντα, αλάτι πιπέρι και στο τέλος την κρέμα γάλακτος. Ανακάτεμα καλό και αφήνουμε λίγο στο ψυγείο το μείγμα. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και πιάνουμε καλά και στριφτά τις άκρες της σφολιάτας. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με λίγο νερό και με ένα πινελάκι αλείφουμε την πίτα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε με σαλάτα μαρούλι.