Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΠΑΙΔΙ & ΓΟΝΕΙΣ / Ψυχολογία παιδιού: Είναι επιθετικό; Ίσως φταίει η TV

Ψυχολογία παιδιού: Είναι επιθετικό; Ίσως φταίει η TV

Είναι επιθετικό; ίσως φταίει η TVΜε επιθετικότητα, αντικοινωνική συμπεριφορά και πιθανότατα εγκληματική προδιάθεση στο μέλλον συνδέουν Νεοζηλανδοί επιστήμονες την πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης από τα παιδιά.

Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 1.000 παιδιά τα οποία είχαν γεννηθεί το 1972-73. Από την ηλικία των 5 μέχρι και 15 ετών κατέγραφαν κάθε δύο χρόνια πόσες ώρες την ημέρα παρακολουθούν τηλεόραση.

Όσα παιδιά και έφηβοι έβλεπαν περισσότερη τηλεόραση είχαν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν στο μέλλον αντικοινωνική συμπεριφορά ακόμη και να καταδικαστούν για κάποιο έγκλημα. Μάλιστα για κάθε επιπλέον ώρα μπροστά στην τηλεόραση ο κίνδυνος αυξανόταν κατά 30%.

Τα συμπεράσματα αυτά αφορούν εξίσου και τα δύο φύλα, αγόρια και κορίτσια και είναι ανεξάρτητος από τον δείκτη ευφυϊας, την κοινωνική και οικονομική κατάσταση του οικογενειακού περιβάλλοντος και την προσοχή που έδειχναν ή όχι οι γονείς στα παιδιά.

Είναι επιθετικό; Ίσως φταίει η τηλεορασηΟι επιστήμονες θεωρούν ότι ο χρόνος που πρέπει να περνά ένα παιδί ή έφηβος μπροστά στην τηλεόραση δεν πρέπει να ξεπερνά τη 1 με 2 ώρες την ημέρα και μάλιστα σε ποιοτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην αμερικανική διαδικτυακή επιθεώρηση “Pediatrics”.

Παρότι είναι δύσκολο να συσχετιστεί η σχέση αιτίου-αποτελέσματος μεταξύ της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και της τηλεόρασης καλό θα είναι οι γονείς να καθοδηγούν τα παιδιά σε πιο παραγωγικές δραστηριότητες από το «άραγμα» στον καναπέ με το τηλεκοντρόλ στο χέρι.

 

 

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Σχολικό bazaar, πάντα με ασφάλεια, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Επιστροφή  στα θρανία με Χαμόγελο! Σχολικό bazaar, πάντα με ασφάλεια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποδέχεται …