Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΠΑΙΔΙ & ΓΟΝΕΙΣ / Κάνουμε το δωμάτιο του πιο αγαπημένο και δημιουργικό χώρο.

Κάνουμε το δωμάτιο του πιο αγαπημένο και δημιουργικό χώρο.

Το δικό του βασίλειο είναι το δωμάτιο του γιαυτό φροντίστε πρώτα απόλα να ειναι ευρύχωρο!

Αποφύγετε τα περιττά έπιπλα που μπορεί να δυσκολέψουν τα κινητικα παιχνίδια με τους φίλους του και εμπλουτίστε το κυρίως με τα απαραίτητα.
Κάντε το να το αγαπήσει με διακόσμηση που θα διαλέξει μόνο του και με πολλές πολλές φωτογραφίες του είτε απο δραστηριότητες του σχολέιου του, είτε απο οικογενειακές στιγμές .
Εννοείτε βέβαια οτι πρέπει να είναι εύηλιο , γιατί το φως είναι το μυστικό της καλής διάθεσης ,γιαυτό καλό θα είναι να προτιμήσετε τη νότια πλεύρα στου σπιτιού για το δωμάτιο του.
Βάλτε χρώματα! : Δημιουργήστε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα με παστέλ χρώματα που είναι χαλαρωτικά για το παιδί.Σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους συγκεκριμένα :
• το κίτρινο δημιουργεί μια αισιόδοξη διάθεση και κάνει το δωμάτιο να δείχνει πιο φωτεινό , κάτι που θα ανεβάζει τη διάθεση του παιδιου σας
• το πορτοκαλί προσφέρει ευεξία και ενθαρρύνει τις πνευματικές διεργασίες
• Ροζ, σομον, μοβ,πράσινο δημιουργούν μια ήρεμη ατμόσφαιρα και βοηθούν το παιδί ναχαλαρώσει.
• Τέλος το γαλάζιο βοηθά τη χαλάρωση που οδηγεί σε ένα ήρεμο ύπνο.Επίσης το γαλάζιο βοηθά στη συγκέντρωση του μυαλού και αυξάνει τη δημιουργικότητα!

Δώστε του ερεθίσματα ! Δημιουργήστε μια μικρή βιβλιοθήκη με αγαπημένα βιβλία και παροτρύνετε το να τη χρησιμοποιεί τον ελευθέρο χρόνο του. Σε μια άλλη γωνιά του δωματιού του μπορείτε να τοποθετήσετε παζλ παιδαγωγικου χαρακτήρα . Το να βρίσκονται τα παιχνίδια του σε διαφορετικό μέρος απο τα προυγούμενα βοηθά το παιδί να ανακάλυψει την έννοια της ταξινόμησης και φυσικά να επίλεγει κάθε φορά διαφορετικές δραστηριότητες .

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Σχολικό bazaar, πάντα με ασφάλεια, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Επιστροφή  στα θρανία με Χαμόγελο! Σχολικό bazaar, πάντα με ασφάλεια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποδέχεται …