Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΠΑΙΔΙ & ΓΟΝΕΙΣ / Αντισηπτικό το σάλιο της μαμάς

Αντισηπτικό το σάλιο της μαμάς

Η συνήθεια πολλών μαμάδων να καθαρίζουν την πιπίλα του μωρού τους, με το σάλιο τους αποδεικνύεται μια έξυπνη και χρήσιμη κίνηση. Η πρακτική αυτή λένε  Σουηδοί ερευνητές εκτός ότι προστατεύει τα μωρά από τα επικίνδυνα μικρόβια του περιβάλλοντος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών και εκζέματος.

Η μελέτη περιελάμβανε 184 βρέφη. Συνέλεξαν δείγματα σάλιου από τα μωρά όταν ήταν 4 μηνών για να καταγράψουν τα βακτήρια που «φιλοξενούσαν», η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε στους 6 μήνες, στους 18 και στους 36 μήνες.

Τα μωρά που οι μαμάδες τους είχαν την τάση να «γλύφουν» την πιπίλα των παιδιών τους για την καθαρίσουν, εντοπίστηκε ότι εμφάνισαν κατά 1/3 λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν έκζεμα, που είναι η πρώτη ένδειξη για την εμφάνιση αλλεργιών από τα βρέφη που οι γονείς τους χρησιμοποιούσαν άλλους τρόπους για να καθαρίζουν τις πιπίλες.

Μπορεί αυτή η συνήθεια να φαίνεται ανθυγιεινή σύμφωνα με τη μελέτη όμως ενισχύει τα μωρά με όλα τα καλά μικρόβια που χρειάζονται για να καταπολεμήσουν τα κακά μικρόβια.

Πηγή: Time 9/5/2013

Αγγελική Ρίζου Google+

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Σχολικό bazaar, πάντα με ασφάλεια, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Επιστροφή  στα θρανία με Χαμόγελο! Σχολικό bazaar, πάντα με ασφάλεια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποδέχεται …