Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΔΡΑΣΕΙΣ / Καθρέφτης Τεχνών & Ιδεών – Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων: 23 – 29/ 03/ 2015

Καθρέφτης Τεχνών & Ιδεών – Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων: 23 – 29/ 03/ 2015

Τη  Δευτέρα  23  Mάρτη  2015 μετά το έκτακτο κάλεσμα που έγινε για αυτή την ημέρα συζητήθηκαν αρκετά θέματα αναφορικά με την πορεία, τη λειτουργία και τη συνέχιση ή μη του εγχειρήματος του Καθρέφτη Τεχνών & Ιδεών. Γενικότερα, συζητήθηκε η μελλοντική πορεία του Καθρέφτη. Εκφράστηκαν θετικές και αρνητικές εκτιμήσεις και προβληματισμοί. Σημαντικά θέματα αποτελούν η φυσιογνωμία, η οργάνωση και η λειτουργία του χώρου.
Παρουσία  31 ατόμων συζητήθηκαν τα εξής:
1. Συζητήθηκε ξανά η επαναλειτουργία των ‘Τομέων’ του Καθρέφτη [π.χ. Τομέας Επικοινωνίας, Γραμματεία, Τομέας Καθαριότητας,κλπ.] ώστε να υπάρχει καλύτερη οργάνωση και ροή στα μαθήματα, σεμινάρια, τις δραστηριότητες και συνολικότερα σε κάθε έκφανση του χαρακτήρα του Καθρέφτη. Σχετικά, υπάρχει στο χώρο του φουαγιέ αναρτημένη λίστα με τις ‘ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2015’ που ως τώρα έχουμε σκεφτεί – και βέβαια υπάρχει χώρος για νέες ιδέες/προτάσεις προς συμπλήρωση – ώστε όποιος επιθυμεί να δηλώσει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή. Επίσης, στον ίδιο πίνακα έχει αναρτηθεί ημερήσιο πρόγραμμα ‘Επιμελητών’ για τον μήνα Μάρτη, όπου μπορούμε να συμπληρώνουμε το όνομά μας για την ημέρα και ώρα που είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε το ρόλο αυτό.
Μέχρι την επόμενη συνέλευση της Τετάρτης 1 Απρίλη 2015 έχουν αναλάβει οι εξής :
Τρίτη 24/3/2015, από τις 10:00 :
Σοφία Σαπουτζή, Πλάτωνας Καραβασίλογλου, Άγγελος Συκιώτης
Πέμπτη 26/3/2015, 10:00-16:00 :
Πλάτωνας Καραβασίλογλου, Παναγιώτης Σκόνδρας
Παρασκευή 27/3/2015, 10:00-16:00 :
Πλάτωνας Καραβασίλογλου, Παναγιώτης Σκόνδρας
Σάββατο 28/3/2015, 10:00-16:00 :
Πλάτωνας Καραβασίλογλου
Κυριακή 29/3/2015, από τις 16:00 :
Σοφία Σαπουτζή
Ιδιαίτερα αναφερθήκαμε στον τομέα της ‘Επικοινωνίας’ του Καθρέφτη, καθώς η οργανωμένη λειτουργία του μπορεί να επιφέρει επιπλέον εύρος στην γνωστοποίηση της ιδέας και των δράσεων της Συλλογικότητας του Καθρέφτη Τεχνών & Ιδεών.

2. Έγινε συζήτηση σχετικά με τη χρησιμότητα της εναλλαγής του ρόλου των ‘Διαχειριστών’ του Καθρέφτη. Προτάσεις ενδιαφέροντος θα συζητηθούν και στην επόμενη συνέλευση.
3. Συζητήσαμε αναφορικά με τα οικονομικά του Καθρέφτη. Οι τρέχουσες οφειλές είναι το ενοίκιο του χώρου, το ρεύμα και το νερό. Πρώτο μέλημά μας είναι να τακτοποιηθούν οι συνδρομές των μελών του Καθρέφτη για το έτος 2015. Την επικοινωνία του θέματος ανέλαβαν η Νεφέλη Μανιάτη, η Ελένη Μπούρικα, η Μαριάννα Τσάλα, ο Ισαάκ Ισαακίδης.
4. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 η παρουσίαση του βιβλίου ‘Στην πίσσα και στα πούπουλα’  του Νίκου Βερόπουλου. Ορίστηκε ομάδα για την οργάνωση της εκδήλωσης αυτής, η οποία απαρτίζεται από τους: Σοφία Σαπουτζή, Σοφία Βέβη, Νίκος Γιουσμαδάκης, Νεφέλη Μανιάτη, Μαριάννα Τσάλα, Κώστας Μπασούκος, Μαρία Τσίγκρου.

Αποφάσεις δεν πάρθηκαν, καθώς η συνέλευση θα συνεχιστεί την Τετάρτη 1 Απρίλη 2015, η οποία θα είναι εξίσου σημαντική για την πορεία του Καθρέφτη. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επαναλειτουργία και υπεύθυνη στελέχωση των ‘Τομέων’, καθώς και σε νέες ιδέες και δράσεις στα πλαίσια του Καθρέφτη. Έτσι, καλούμαστε όλοι μας να συμβάλουμε ενεργά με τη συμμετοχή μας και την εκδήλωση σκέψεων και ιδεών. Η συμμετοχή μέσω email, στην περίπτωση της μη δυνατής φυσικής παρουσίας στο χώρο του Καθρέφτη, είναι εξίσου χρήσιμη.

*Επισυνάπτεται το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Καθρέφτη για την τρέχουσα εβδομάδα [23-29/3/2015] και λίγα λόγια για την παρουσίση βιβλίου της Κυριακής 29/3/2015.

Mε εκτίμηση εκ μέρους του Καθρέφτη Τεχνών & Ιδεών,
Παύλου Ιωάννα, Σαπουτζή Σοφία

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Η πρώτη ψηφιακή αναδάσωση της χώρας από το Let’s do it Greece είναι γεγονός!

Με κεντρικό σύνθημα “Ρίζες που μας Ενώνουν”, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, η καρδιά εκατοντάδων εθελοντών …