Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΔΡΑΣΕΙΣ / Κάνε το καλό και βγάλ’ το από το γιαλό !

Κάνε το καλό και βγάλ’ το από το γιαλό !

Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, 10ο Δημοτικό Χαλκίδας και Thalassa Diving Academy ένωσαν τις δυνάμεις τους και καθάρισαν την πλαζ Σουβάλα.

Το ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (PRESCHOOL SPECIAL EDUCATION UNIT IN CHALKIDA), η ομάδα “Ρεύματα Εθελοντισμού” του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας μαζί με το κέντρο καταδύσεων Thalassa Diving Academy υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού προστασίας των ωκεανών και της υδρόβιας ζωής #ProjectAwareFoundation και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, πραγματοποίησε εθελοντικό καθαρισμό βυθού και ακτής στην Παραλία Σουβάλα στη Χαλκίδα, την Τρίτη 22/05/2018.

Δύο ομάδες δράσεις, μια ομάδα επιφανείας- ακτογραμμής, αποτελούμενη από τα παιδιά των σχολείων, τους γονείς και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς,  και μια ομάδα βυθού με δύτες καθάρισαν τον βυθό και την ακτή συμμετέχοντας ενεργά για ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Ιδιαίτερης σημασίας σε αυτή τη δράση υπήρξε η παρουσία των δυο σχολείων, του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του 10ου Δημοτικού Χαλκίδας, τα οποία την τρέχουσα σχολική χρονιά συνεργάζονται σε εθελοντικές δράσεις στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω”, που εκπονούν τα παιδιά του δημοτικού.  Οι μικροί εθελοντές ανέλαβαν τον καθαρισμό της ακτής, τη διαλογή και την καταμέτρηση τον απορριμάτων.

Συνέλεξαν

Πλαστικά 365 τεμάχια μπουκάλια και σακούλες Χαρτιά 110 τεμάχια Αλουμίνια 165 τεμάχια Φελιζολ 7 τεμάχια από σπασμένα ψυγεία και πολλά τρίμματα.

Την δράση υποστήριξε ο Δήμος Χαλκιδέων, τον οποίο οι διοργανωτές ευχαριστούμε θερμά.

Κάνε το καλό και βγάλ’ το από το γιαλό.

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

Η πρώτη ψηφιακή αναδάσωση της χώρας από το Let’s do it Greece είναι γεγονός!

Με κεντρικό σύνθημα “Ρίζες που μας Ενώνουν”, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, η καρδιά εκατοντάδων εθελοντών …