Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΧΑΛΚΙΔΑ | ΕΥΒΟΙΑ / Η αυλαία σηκώθηκε, η Κύμη SEAJETS έμεινε όρθια και πήρε μια μεγάλη νίκη!

Η αυλαία σηκώθηκε, η Κύμη SEAJETS έμεινε όρθια και πήρε μια μεγάλη νίκη!

Μέσα σε αυτήν την πρόταση του τίτλου μπορεί πολύ απλά να συνοψιστεί όλο το χθεσινό απόγευμα στο κλειστό της Κανήθου. Η  Κύμη SEAJETS  έμοιαζε πεσμένη στο καναβάτσο μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας στο Λαύριο. Στην εντός έδρας πρεμιέρα της στην Stoiximan Basket League  όμως κατάφερε να …ορθώσει ανάστημα και να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη, την πρώτη στην ιστορία της στην Α1, απέναντι στον Κόροιβο με 93-70. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα της Εύβοιας υποδέχεται την πολύ δυνατή φέτος ΑΕΚ, με το ματς να διεξάγεται το ερχόμενο Σάββατο στο κλειστό της Κανήθου.

Η έναρξη της αναμέτρησης με τον Κόροιβο ήταν απολύτως ενδεικτική για το τι ακολούθησε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι με τρία στα τρία τρίποντα από τους Ελ Αμίν, Τσούπκοβιτς και Σταμάτη έδειξαν τις «άγριες» διαθέσεις του και πήραν από νωρίς μια μικρή διαφορά. Η διαφορά αυτή έφτασε στους 10 πόντους(19-9) με δύο καλάθια του Ελ Αμίν στο 5λεπτο, για να ακολουθήσουν δύο διαδοχικά τρίποντα του Τσούπκοβιτς που έκαναν το 25-9. Ο Σέρβος φόργουορντ είχε σημειώσει μέχρι εκείνη την ώρα ήδη 11 πόντους με τρία τρίποντα! Ο Κόροιβος κατάφερε να μειώσει στους 10, για να έρθει ο Τουτζιαράκης να πετύχει ένα δύσκολο τριποντο ακριβώς με την λήξη του δεκαλέπτου και να κάνει το σκορ 31-18.

Η 2η περίοδος, αν και ξεκίνησε με τρίποντο του εξαιρετικού Πάλμπλαντ, ήταν η μοναδική στην οποία η Κύμη SEAJETS  υστέρησε. Βέβαια στα πρώτα 6 λεπτά οι παίκτες του κόουτς Μπρατσιάκου εξακολουθούσαν να κυριαρχούν, με την διαφορά να φτάνει τους 18(43-25) με καλάθι του Κατράνα. Στα τελευταία λεπτά όμως οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν σταδιακά την «ψαλίδα», με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 45-36.

Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου οι γηπεδούχοι ήταν πραγματικά καταιγιστικοί.  Με 5 στα 5 τρίποντα από τους Ελ Αμίν, Τσούπκοβιτς, Σταμάτη(2) και Πάλμπλαντ ξέφυγαν πολύ γρήγορα στο σκορ και ουσιαστικά «κλείδωσαν» νωρίς την νίκη. Η διαφορά έφτασε στους 27 πόντους, που ήταν η μεγαλύτερη τιμή της, 2 λεπτά πριν το τέλος με καλάθι του Πάλμπαντ, ενώ ο Σουηδός ήταν και αυτός που διαμόρφωσε το 76-50 που ήταν το σκορ με την λήξη του 3ου δεκαλέπτου.

Το παιχνίδι είχε στην ουσία πλέον κριθεί, καθώς θα έπρεπε να συμβούν απίθανα πράγματα στο 4ο δεκάλεπτο για να χάσει την νίκη η Κύμη. Ο Κόροιβος προσπάθησε να παίξει γρήγορα, βρήκε κάποια τρίποντα από τον Μπράουν και τον Γκότσερ, αλλά η διαφορά ήταν σταθερά κοντά στους 20 πόντους, με τους γηπεδούχους να μην αισθάνονται καμία απειλή. Το τελευταίο καλάθι της Κύμης SEAJETS σημειώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο, με τον Κατράνα να καρφώνει την μπάλα μετά από ασίστ του Σιγκούνα, ενώ με καλάθι του Χολ διαμορφώθηκε το τελικό 93-70.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Γ.Σ. ΚΥΜΗΣ!

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2021-22, Β΄ΟΜΙΛΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με το ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει τη διεξαγωγή αγώνων του Β …