Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΧΑΛΚΙΔΑ | ΕΥΒΟΙΑ / ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 2013-14: Τρόπος λειτουργίας

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 2013-14: Τρόπος λειτουργίας

Μια νέα προσπάθεια, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη και λειτουργία των ακαδημιών, ξεκινά η διοικηση του Α.Ο. Χαλκίς και από τη φετινή περίοδο (2013 -2014), προχωρά στην στελέχωση δύο τμημάτων με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του νομού.
Το πρώτο τμήμα (τμήμα νέων) θα περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές γεννημένους τα έτη 1996, 1997, 1998, ενώ το δεύτερο τμήμα (τμήμα παίδων-παμπαίδων) θα περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές γεννημένους τα έτη 1999, 2000, 2001.
Ο Α.Ο. Χαλκίς θα στηρίξει οικονομικά, οργανωτικά και ηθικά αυτή την προσπάθεια, ζητώντας παράλληλα την έμπρακτη υποστήριξη και αρωγή των φορέων, παραγόντων, γονέων, παιδιών, ποδοσφαιρικών σχολών και αθλητικών σωματείων της πόλης και του νομού.
Στόχος, όπως αναφέρουν και στη σχετική ανακοίνωση, είναι “να επανδρώσουμε με δικούς μας ποδοσφαιριστές στο άμεσο μέλλον την πρώτη μας ομάδα, αλλά και να δώσουμε μέσα από αυτή την προσπάθεια, την ευκαιρία στα παιδιά μας να εξελιχθούν, χωρίς να τους στερήσουμε ακόμη και μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προκλήσεις.”
Από τη διοίκηση του ΑΟΧ, ανακοινώθηκε ότι οι παροχές θα είναι:
  • Δωρεάν φοίτηση των επιλεγμένων ποδοσφαιριστών στα τμήματα υποδομής του συλλόγου
  • Δωρεάν αθλητικό υλικό για τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις
  • Δωρεάν μετακινήσεις για τις προπονητικές και αγωνιστικές υποχρεώσεις
  • Υψηλό επίπεδο προπονήσεων με εξειδικευμένο πρόγραμμα ανάπτυξης από επιλεγμένους προπονητές αλλά και από το τεχνικό επιτελείο της πρώτης ομάδας
  • Σύγχρονες γηπεδικές εγκαταστάσεις (Ενωσιακό γήπεδο Χαλκίδας)
  • Συμμετοχή σε επίσημα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και τουρνουά πανελλήνιας εμβέλειας (επίπεδο ΠΑΕ κλπ)
ΟΡΑΜΑ-ΣΤΟΧΟΣ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
Η λειτουργία των τμημάτων υποδομής ποδοσφαίρου στον Α.Ο Χαλκίδας έχει σαν σκοπό την εκπαίδευση των παιδιών, εφήβων στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Και ανώτερους στόχους όμως, ώστε να θεωρηθεί επιτυχημένη στο έργο της. Αυτοί δεν είναι άλλοι από την περαιτέρω καλλιέργεια αθλητική, πνευματική, κοινωνική.
Ποδοσφαιριστής που δεν διαθέτει τα παραπάνω εφόδια σε ένα ανταγωνιστικό και ιδιαίτερο περιβάλλον όπως αυτό ενός υψηλότερου επιπέδου club – άσχετα από το όποιο ταλέντο διαθέτει-δεν θα καταφέρει να σταθεί επάξια και να εκπληρώσει τους στόχους του.
Ο σύλλογος διαθέτει συγκεκριμένη φιλοσοφία και όραμα. Κάτω από αυτήν λειτουργούν όλα τα στελέχη της, από το πλέον υψηλόβαθμο, έως τον μικρότερο σε ηλικία ποδοσφαιριστή της.
Η τήρηση των αρχών αυτών, των κανόνων συμπεριφοράς, και ένταξης είναι τα θεμέλια. Στην συγκεκριμένη συνθήκη, όπου εκπροσωπείται μία ομάδα με βάρος και ιστορία οι παραπάνω προϋποθέσεις είναι αδιαπραγμάτευτες.
Στόχος της ακαδημίας του Α.Ο Χαλκίδας είναι η δημιουργία στελεχών επαγγελματικού επιπέδου, υπεύθυνων ατόμων στην ηλικία λίγο πριν την φάση της ενηλικίωσης.
Γαλουχημένα σωστά από τις μικρές ηλικίες. Συνδυάζοντας την εκπαίδευση με τη χαρά και την απόλαυση του ποδοσφαίρου.
ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Προπονητές: Απαραίτητη και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση η κατοχή διπλώματος U.E.F.A, η πέραν του ποδοσφαίρου κουλτούρα και γνώση συμπεριφορών. Η ψυχολογική, συναισθηματική υγεία.
Ποδοσφαιριστές: Επιλογή με βάση τεχνικές ικανότητες, τη διάθεση. Την προσωπικότητα .Το άμεσο περιβάλλον τους.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΤΕΧΝΙΚΗ – ΤΑΚΤΙΚΗ
Σε ένα σύγχρονο ποδόσφαιρο όπου ζητείται:
  • ακρίβεια στην εκτέλεση τεχνικών κινήσεων κάτω από υψηλή πίεση σε όλες τις αγωνιστικές φάσεις. επιδεξιότητα με την μπάλα σε δύσκολες αγωνιστικές καταστάσεις.
  • τεχνική ανάλογα των θέσεων.
  • τεχνικές προσαρμοσμένες σε αυξημένη ταχύτητα και δύναμη
    – Όπου απαιτείται ασφάλεια στην κατοχή της μπάλας, δημιουργική ανάπτυξη του παιχνιδιού από την άμυνα, γρήγορο και ευέλικτο παιχνίδι με συνδυασμό μικρών, μεγάλων μεταβιβάσεων, απελευθέρωση σε καταστάσεις έντονου pressing.
    – Πιεστική άμυνα, pressing με τη συμμετοχή πολλών παικτών και ανάλογη κίνηση όλης της ομάδας. Ελκυστικότητα παιχνιδιού, χειρισμό της μπάλας με αυτοπεποίθηση, θάρρος στις μονομαχίες.
    -Άριστη φυσική, πνευματική, ψυχική προετοιμασία των παικτών ώστε να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις.
Ο τρόπος εκπαίδευσης αποτελεί μονόδρομο: βασικός παράγοντας είναι η προπόνηση με μπάλα, με αυτήν επιτυγχάνεται και η φυσική κατάσταση, και η τεχνικοτακτική βελτίωση.
Οι αρχές που διέπουν την εκπαίδευση των νεαρών ποδοσφαιριστών σε όλες τις ηλικίες και τα τμήματα. Με προπονήσεις προσαρμοσμένες ανάλογα είναι:
ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΡΟΛΛΩΝ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ,ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΜΑΔΙΚΗ,ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ
Είναι σημαντικότατη και πολύτιμη η συμμετοχή των γονέων και η συνεργασία τους. Οι γονείς υποχρεούνται: να ενημερώνουν την Ακαδημία για οποιαδήποτε μεταβολή, κατάσταση που αφορά την ψυχική και συναισθηματική κατάσταση του παιδιού. Να ενημερώνουν για την πρόοδο του παιδιού στο σχολείο, για την συμπεριφορά του.
Να είναι τακτικοί στις ώρες προσέλευσης των εκπαιδευόμενων, να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες λειτουργίας της Ακαδημίας. Να σέβονται τους προπονητές και τα στελέχη.
SCOUTING
Από επιλεγμένους συνεργάτες οι οποίοι με γνώμονα το σκοπό και τον στόχο της Ακαδημίας θα επιλέγουν παίκτες οι οποίοι θα πληγούν τις προϋποθέσεις ένταξης στην ομάδα. Με κριτήριο τις τεχνικοτακτικές δυνατότητες, τις ψυχικές αρετές, την κοινωνική προσαρμογή του νεαρού παίκτη.
Απαραίτητη η προσκόμιση στοιχείων, αναλύσεων,οπτικών στοιχείων, η με υπομονή και σε βάθος παρακολούθηση των παικτών. Όπως και η επαφή με τους γονείς ώστε να διαπιστωθεί και να πιστοποιηθεί η ομαλή ένταξη και η τήρηση των κανόνων της Ακαδημίας.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ – ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Προσφέρει με ασφαλή τρόπο στοιχεία, σε βάθος χρόνου που αποδεικνύουν την πρόοδο, τους τομείς που χρειάζεται επί μέρους εκπαίδευση και extra εργασία, ατομική και συνολικά σε ότι αφορά τους παίκτες και τα τμήματα. Αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τον ”έλεγχο” στα πρότυπα του σχολείου τη εξέλιξης των εκπαιδευόμενων παικτών, την ομαλή και ενημέρωση των γονέων. Ενώ προσφέρει και την εξειδικευμένη πιστοποίηση και αξιολόγηση στον ατομικό φάκελο του ποδοσφαιριστή, κρίσιμο στοιχείο στις επαφές με το ανώτατο στάδιο εξέλιξης του (επαφές με manager, club, κλπ.).
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ
Μία περιοδική συνομιλία των νεαρών παικτών, με εξειδικευμένο σε σχέση με τις απαιτήσεις επιστήμονα, σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια για την ανάπτυξη των παιδιών-εφήβων ,είναι πραγματικός θησαυρός σε ότι αφορά την αξιολόγηση, την προστασία και την ομαλή ένταξη των ποδοσφαιριστών σε όλα τα επίπεδα.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Τέλος, κάθε στέλεχος, τεχνικός διευθυντής, υπεύθυνος τμημάτων, προπονητής, φροντιστής, παίκτης, γονέας γνωρίζει και σέβεται την Ιστορία και το μέγεθος του συλλόγου που εκπροσωπεί. Αισθάνεται υπερήφανος ως μέλος μίας μεγάλης και ισχυρής οικογένειας. Όπως αυτή του Α.Ο Χαλκίς.
Περισσότερα για την ιστορία ΕΔΩ.
Περισσότερα για την ομάδα στην ιστοσελίδα http://aoxalkisfc.gr/
*Υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής είναι ο αντιπρόεδρος της διοίκησης Αναστάσιος Καρυστινός (τηλ: 6977 237440) και προπονητές ο Μιχάλης Μαύρος (τηλ: 6977 271826) και Δημήτρης Ελευθεριάδης (6973 029969)
*To acadimies.gr ευχαριστεί τον Δημήτρη Ελευθεριάδη για την άριστη συνεργασία στο αφιέρωμα

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2021-22, Β΄ΟΜΙΛΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με το ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει τη διεξαγωγή αγώνων του Β …