Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΥΓΕΙΑ | ΔΙΑΤΡΟΦΗ / Ωτοπλαστική: Το πρόβλημα “πεταχτά αυτιά”

Ωτοπλαστική: Το πρόβλημα “πεταχτά αυτιά”

Eάν επιθυμείτε να υποβληθείτε σε ωτοπλαστικήτων πεταχτών αυτιών, μη βιαστείτε να μπείτε στο χειρουργείο, όπως βεβαίως θα κάνατε και για οποιαδήποτε άλλη πλαστική εγχείρηση ομορφιάς.

 

Όπως μας συμβουλεύει ο Dr. med. B. Παυλιδέλης, Εξειδικευμένος στην Ωτοπλαστική, καταστρώστε ένα σχέδιο ενημέρωσης κατόπιν ραντεβού, από εξειδικευμένους στην επέμβαση αυτή χειρουργούς. Αυτό δεν σας οδηγεί υποχρεωτικά στο χειρουργείο είναι όμως ό,τι καλύτερο για να αποφασίσετε σωστά και υπεύθυνα για το ποιος θα σας χειρουργήσει.

Η εγχείρηση ωτοπλαστικής δεν είναι πάντα μια εύκολη επέμβαση, όπως συχνά κάποιοι συνάδελφοι διατείνονται. Γι‘ αυτό κάντε τη δική σας έρευνα και ενημερωθείτε με υπομονή. Μιλήστε με άτομα του περιβάλλοντός σας και μελετήστε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Ρωτήστε τον οικογενειακό σας γιατρό. Ίσως εκείνος γνωρίζει ποιος είναι ο πιο κατάλληλος πλαστικός να αναλάβει τη δική σας επέμβαση ή του παιδιού σας. Δεν είναι υπερβολικό να επισκεφτείτε δύο ή τρεις εξειδικευμένους στην επέμβαση που επιθυμείτε ωτοπλαστικούς.

 

Θα ήταν ωφέλιμο, κατά την πρώτη σας επίσκεψη στον εξειδικευμένο πλέον ωτοπλαστικό, να πάρετε μαζί κάποιο συγγενή ή φίλο. Ένα τέτοιο πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος είναι πολύ χρήσιμο, επειδή με την παρουσία του θα νιώθετε ηρεμία και χαλάρωση, θα σας υπενθυμίσει να ρωτήσετε το γιατρό κάποια πράγματα, τα οποία ίσως ξεχάσατε και θα βοηθήσει αργότερα να θυμηθείτε λεπτομέρειες από την ενημερωτική συζήτηση που είχατε. Ο δικός σας άνθρωπος θα συμβάλλει ουσιαστικά στο να αξιολογήσετε και να αποφασίσετε σωστά για την επιλογή του εξειδικευμένου πλαστικού και δε θα μετανιώσετε που τον πήρατε μαζί σας.

Mην αφήσετε όμως το γιατρό ή το συνοδό σας να μονοπωλήσουν τη συζήτηση. H εγχείρηση θα γίνει σ’ εσάς. Kάντε όλες τις ερωτήσεις σας. Βεβαιωθείτε ότι κατανοήσατε τα πάντα περί της πλαστικής που επιθυμείτε. Mη βιαστείτε να φύγετε. Μη λάβετε ως μοναδικό κριτήριο την τιμή της επέμβασης. Αναλογιστείτε και ξανασκεφθείτε στο σπίτι όλη τη συζήτηση που έγινε με το γιατρό. Kάντε του μία δεύτερη επίσκεψη ή ακόμη και τρίτη. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε προσωπικά με άτομα που έχουν ήδη υποβληθεί στην ίδια επέμβαση. Έτσι μόνο θα ενημερωθείτε σωστά και θα είστε σίγουροι για την επιλογή του κατάλληλου πλαστικού. Όπως μας εξηγεί ο κ. Παυλιδέλης, βασικός στόχος είναι να σιγουρευτείτε ότι :

• Oι προσδοκίες σας είναι πράγματι ρεαλιστικές.

• Tο χειρουργείο είναι πράγματι η σωστή λύση στο πρόβλημά σας.

• Ο ειδικός, τον οποίο επισκεφθήκατε, είναι πράγματι ο πιο κατάλληλα εκπαιδευμένος και εξειδικευμένος για να αναλάβει τη δική σας πλαστική ή του παιδιού σας.

Πριν την εγχείρηση ο ενδιαφερόμενος επισκέπτεται τον πλαστικό χειρουργό, τον οποίο επέλεξε για την επέμβασή του. Aυτός, αφού πρώτα τον εξετάσει, θα τον ενημερώσει σε ό,τι αφορά την εγχείρηση και θα του εξηγήσει τα πάντα για το αισθητικό αποτέλεσμα, το οποίο θα εμφανισθεί μετά την επέμβαση. Συνιστάται και πάλι σε κάθε ενδιαφερόμενο, να επισκεφθεί περισσότερους από έναν ειδικούς πλαστικούς χειρουργούς και να επιλέξει να χειρουργηθεί από εκείνον, ο οποίος θα τον πείσει ότι θα επιφέρει το καλύτερο επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. Στο σημείο αυτό, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τον υποψήφιο, επειδή στη χώρα μας, πολύ πρόσφατα, γίνεται προβολή διαφόρων μεθόδων διόρθωσης πεταχτών αυτιών με Laser, καθώς επίσης και άλλων δήθεν απλουστευμένων μεθόδων, οι οποίες όμως μέχρι σήμερα δεν αναφέρονται στη σχετική διεθνή βιβλιογραφία και πρακτική, ούτε ανακοινώνονται σε παγκόσμια και εγχώρια συνέδρια πλαστικής χειρουργικής. Κατόπιν τούτου, καλό θα είναι, οι ενδιαφερόμενοι για διόρθωση αφεστώτων ώτων, να είναι προσεκτικοί απέναντι στις “σειρήνες” του δήθεν εύκολου, αναίμακτου, και χωρίς τομές και ράμματα χειρουργείου, τα οποία ευαγγελίζονται.

O κατάλληλος πλαστικός χειρουργός, ο οποίος επιλέχτηκε, μετρά επακριβώς το μέγεθος και την απόσταση των αυτιών από το κεφάλι και επεξηγεί τη χειρουργική πορεία για τη διόρθωση, ακόμη και με τη βοήθεια σκίτσων. H λήψη φωτογραφιών πριν την εγχείρηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προεγχειρητικής προετοιμασίας, όπως εξάλλου απαιτείται σ’ όλες τις πλαστικές εγχειρήσεις. Tα αυτιά φωτογραφίζονται από όλες τις πλευρές της κεφαλής, ώστε μετεγχειρητικά να είναι δυνατή η σύγκριση και αξιολόγηση του αισθητικού αποτελέσματος.

Ωτοπλαστική: Το πρόβλημα “μεγάλα αυτιά”

Στα πλαίσια της ωτοπλαστικής, μας ενημερώνει ο κ. Παυλιδέλης, είναι ανάγκη να αναφερθούμε στην αντιμετώπιση της δυσμορφίας του πτερυγίου, λόγω υπερβολικού μεγέθους του. Εάν τα αφεστώτα πτερύγια είναι λίγο μεγαλύτερα από το φυσιολογικό μέγεθος, τότε με την πλαστική αποκατάσταση των αφεστώτων πτερυγίων συνήθως εξαλείφεται και η αίσθηση του υπερμεγέθους πτερυγίου. Εάν όμως τα αφεστώτα πτερύγια είναι πάρα πολύ μεγάλα, τότε για τέλεια αισθητική κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ελάττωση του μεγέθους των πτερυγίων σε φυσιολογικό μέγεθος και συγχρόνως τοποθέτησή τους στη σωστή θέση.

Πρίν                             Μετά

H ελλάτωση επιτυγχάνεται με αφαίρεση ενός σύνθετου ατρακτοειδούς τμήματος δέρματος/χόνδρου, από την πρόσθια επιφάνεια του πτερυγίου, διατηρώντας στη θέση του το αντίστοιχο οπίσθιο δέρμα του πτερυγίου. H περίσσια αυτή δέρματος διασφαλίζει εφ’ ενός την απαραίτητη αιμάτωση του κρημνού της έλικος, ώστε να μην νεκρωθεί και αφ’ ετέρου με τη συρρίκνωσή της επέρχεται η επιθυμητή ελάττωση του πτερυγίου.

 

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Τηλεργασία: 4 χρήσιμες συμβουλές για όσους δουλεύουν από το σπίτι

Ακόμη και πριν από την Covid-19, πολλές επιχειρήσεις είχαν υιοθετήσει την πολιτική τηλεργασίας και έτσι …