Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΥΓΕΙΑ | ΔΙΑΤΡΟΦΗ / Διώξτε τα κιλά σας… με τεμπελιά!

Διώξτε τα κιλά σας… με τεμπελιά!

Το καλοκαίρι έφτασε και είναι πλέον αργά για δίαιτες και γυμναστική. Σας προτείνουμε λοιπόν έξυπνους, αλλά τεμπέλικους τρόπους, δίχως δίαιτα και κουραστική γυμναστική, για να βγείτε γρήγορα στην παραλία, με κορμί σμιλεμένο και απαλλαγμένο από κιλά.

Παίξτε βιντεοπαιχνίδια για πολλή ώρα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young, διαπίστωσαν ότι μαθητές που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια δράσης, τα οποία απαιτούν κίνηση, έκαναν αρκετή άσκηση για να καλύψουν τις απαιτήσεις της ημέρας (60 λεπτά την ημέρα για τα παιδιά και 150 λεπτά την εβδομάδα για τους ενήλικες).

Η μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine, εξέτασε τις χαμένες θερμίδες σε 39 παιδιά με διάφορους τύπους σώματος και διαπίστωσε ότι τα παιδιά «έκαιγαν» 4 με 6,7 θερμίδες ανά λεπτό παίζοντας έντονα, δραστήρια βιντεοπαιχνίδια. Αν περπατούσαν στο δρόμο θα έχαναν 4,4 θερμίδες το λεπτό.

Δείτε τηλεόραση. Μπορείτε να βλέπετε τηλεόραση και να απορροφηθείτε και ταυτόχρονα να κάνετε ελαφριά γυμναστική. Να κάνετε ασκήσεις με βαράκια, να κάνετε κοιλιακούς , ή ακόμη καλύτερα να περπατάτε σε διάδρομο. Εάν δε το πρόγραμμα που βλέπετε είναι ενδιαφέρον, τότε θα ξεχαστείτε και θα συνεχίζετε να γυμνάζεστε χαλαρά για πολλή ώρα.

Φάτε το… χθεσινό φαγητό. Έρευνα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Buffalo, κατέδειξε πως όταν περιορίζουμε την ποικιλία στα τρόφιμα που έχουμε προς κατανάλωση, και ξέρουμε από πριν τι θα φάμε, αυτό μειώνει την όρεξη.

Επιλέξτε έξυπνα σνακς. Αφού θέλετε να αδυνατίσετε μπορείτε να αποκλείσετε τα διάφορα σνακς που παχαίνουν. Μπορείτε να φάτε δροσερό γιαούρτι με φρούτα, ή ξηρούς καρπούς, στη δουλεία. Και θα σας κόψει την όρεξη αλλά και θερμιδικά θα βοηθήσει. Το βράδυ λίγα ποπ κορν δεν βλάπτουν, αρκεί να μην “κολυμπάνε” στο βούτυρο και στο λάδι.

Ανάψτε τα κλιματιστικά. Έρευνες έδειξαν ότι όσο πιο χαμηλή είναι η θερμοκρασία σε ένα δωμάτιο, τόσο το σώμα μας αναγκάζεται να κάνει μεγαλύτερες καύσεις, και να δαπανά περισσότερη ενέργεια. Το σώμα παράγει το περίφημο καφέ λίπος που χρησιμοποιεί για τις καύσεις και όχι το λευκό που είναι αποθήκη θερμίδων.

thestival.gr

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Τηλεργασία: 4 χρήσιμες συμβουλές για όσους δουλεύουν από το σπίτι

Ακόμη και πριν από την Covid-19, πολλές επιχειρήσεις είχαν υιοθετήσει την πολιτική τηλεργασίας και έτσι …