Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ-ΧΑΛΚΙΔΑ / Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για τους κτηνοτρόφους

Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για τους κτηνοτρόφους

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ενημέρωση των κτηνοτρόφων. Πρόκειται για ακόμη μία εφαρμογή που δημιουργείται από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της «Έξυπνης Περιφέρειας» που έχει στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την εξοικονόμηση πόρων και την πλήρη διαφάνεια.

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής που λειτουργεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας http://app.php.gov.gr/pste/, περισσότεροι από 11.000 κτηνοτρόφοι, μπορούν, με τον ΑΦΜ τους, να παρακολουθούν τις οφειλές και τις εκκρεμότητές τους σε σχέση με το μίσθωμα που καταβάλλεται από τους κτηνοτρόφους για τα δικαιώματα χρήσης της βοσκής της έκτασης που τους κατανεμήθηκε. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να έχουν άμεση ενημέρωση για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία.

Με αφορμή την πορεία των έργων για την υλοποίηση της «Έξυπνης Περιφέρειας» και για την συγκεκριμένη εφαρμογή, μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

«Όταν άρχισα να μιλάω για την «Έξυπνη Περιφέρεια», υπήρχαν κάποιοι που με αντιμετώπιζαν με μεγάλη επιφύλαξη και με το δίκιο τους. Η εμπειρία της συναλλαγής με τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες είναι τραυματική. Σήμερα, ο στόχος που θέσαμε για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, για την πλήρη διαφάνεια σε όλες τις συναλλαγές της Περιφέρειας και για το οικονομικό μας συμμάζεμα, υλοποιείται. Όταν ολοκληρωθεί πλήρως, θα μπορούμε να μιλάμε για την πρώτη περιφέρεια που κατάφερε να ξεφύγει από τη γραφειοκρατία και που έπαψε να είναι εχθρός του πολίτη. Τη Στερεά Ελλάδα» τόνισε στις δηλώσεις του.

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Με την ολοκλήρωση των  απαραίτητων  εργασιών συντήρησης και  βελτίωσης του χώρου, των υποδομών και του …