Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ-ΧΑΛΚΙΔΑ / Η συμμετοχή του Ο.Π.Σ.Ε στο “Γαϊτανάκι του Ευρίπου”

Η συμμετοχή του Ο.Π.Σ.Ε στο “Γαϊτανάκι του Ευρίπου”

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2018 και η Παραλία της Χαλκίδας από τη μία άκρη μέχρι την άλλη γέμισε από νιάτα, ομορφιά, χρώματα, φορεσιές, χαρούμενα πρόσωπα εκατοντάδων χορευτών-μελών των Χορευτικών Συγκροτημάτων της Εύβοιας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της προέδρου του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ κ. Λίλιαν Ζλακώνη να χορέψουν στο ” Γαϊτανάκι του Ευρίπου”.

Σ’ αυτήν την θαυμαστή δραστηριότητα έλαβαν μέρος 37 Χορευτικά συγκροτήματα, ανάμεσά τους και 14 της ΟΠΣΕ, τα οποία παρουσίασαν χορούς από τη ΣΚΥΡΟ, την  ΚΥΜΗ και την ΚΑΡΥΣΤΟ, πλέκοντας το “γαϊτανάκι τους ” υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, που κατηύθυνε τα βήματά τους.

Την ίδια στιγμή, στα γαλάζια νερά του Ευρίπου σε μαγευτική εικόνα πάνω σε πλεούμενα του Λιμενικού Σώματος Χαλκίδας χορευτικά σχήματα με εκλεκτές φορεσιές όρθια επάνω στα σκάφη  έπλεκαν το δικό τους “γαϊτανάκι” ακολουθώντας τον χορευτικό ρυθμό των χορευτικών της παραλίας.

Για μια ακόμη φορά η Χαλκίδα μας πρωτοτυπεί. ΄Ισως, σε καμιά άλλη πόλη της Ελλάδας που έχει θάλασσα, δεν έχει καταγραφεί αυτή η μαγευτική εικόνα, από στεριά και θάλασσα .

Η πρόεδρος του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.  γεμάτη ικανοποίηση για το θέαμα που τα χορευτικά πρόσφεραν στους εκατοντάδες επισκέπτες της Χαλκίδας, παρακολουθούσε την εξέλιξη της εκδήλωσης, ενώ τηλεοπτικά συνεργεία από την Αθήνα, τη Λαμία και άλλες πόλεις κατέγραφαν τον όλον θέαμα και τις δηλώσεις του Δημάρχου της πόλης κ. Χρήστου Παγώνη.

Ήταν μία άρτια οργανωμένη εκδήλωση, την ευθύνη της οποίας είχε ο χοροδιδάσκαλος κ. Δημήτρη  Ελευθερίου, με την κορύφωσή της να επέρχεται τη στιγμή κατά την οποία σε όλο το μήκος της παραλίας οι χορευτικές ομάδες ένωσαν τα χέρια τους σταυρωτά, χορεύοντας τον καρυστινό Καβοντορίτικο Χορό και σχηματίζοντας μια τεράστια αγκαλιά, προσφέροντας στιγμές περηφάνειας για τον Ευβοϊκό Πολιτισμό και γράφοντας τη δική τους ιστορία Πολιτισμού.

Στο τέλος της εκδήλωσης η πρόεδρος της ΟΠΣΕ και Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού & Χορωδιών για τον ΄Ομιλο της UNESCO Πειραιώς & Νήσων κ. Νία Κομπορόζου και η Σύμβουλος Πολιτισμού του Όμίλου  κ. Θωμαή Δροσάτου συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν  όλα τα χορευτικά για την συμμετοχή τους, ευχόμενες ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ και του Χρόνου με Υγεία και ακόμη περισσότερες συμμετοχές.

 

Για το Δ.Σ. της ΟΠΣΕ

Η Πρόεδρος

Νία Κομπορόζου

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Με την ολοκλήρωση των  απαραίτητων  εργασιών συντήρησης και  βελτίωσης του χώρου, των υποδομών και του …