Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ-ΧΑΛΚΙΔΑ / Διανυκτέρευση στον Ευβοϊκό Όλυμπο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεολόγου Εύβοιας

Διανυκτέρευση στον Ευβοϊκό Όλυμπο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεολόγου Εύβοιας

Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεολόγου Εύβοιας “Ολύμπια 2017”, ολοκληρώθηκαν για φέτος με ορεινή διανυκτέρευση.

Με ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία και με στόχο να αφυπνίσουν το ενδιαφέρον για τη φύση που περιβάλλει το Θεολόγου, τα μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, διοργάνωσαν μια διήμερη εκδρομή, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Αυγούστου, στην περιοχή Βίρα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο οροπέδιο σε υψόμετρο περίπου 600μ. κάτω από την κορυφή Ελατιάς (την κορυφή της οροσειράς του Ευβοϊκού Ολύμπου με τα έλατα), σημείο γνωστό στους κατοίκους από τα παλιά χρόνια.

Ξεκινήσαμε την Παρασκευή 25 Αυγούστου με αυτοκίνητα κατάλληλα για δύσβατους δρόμους και στήσαμε τις σκηνές στα πεύκα. Εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα από πρώτες βοήθειες, φωτισμό και φαγητά από το σπίτι, απολαύσαμε μία διαφορετική διαβίωση χωρίς να χρειαστεί φυσικά, να ανάψουμε φωτιά.

Οι ήχοι της νύχτας, ο μοναδικά αστροφώτιστος ουρανός και οι απίστευτα όμορφες ευωδιές, αποτέλεσαν τα πιο υπέροχα βιώματα αυτής της εκδρομής. Μάλιστα, κάποιοι, για πρώτη φορά άκουσαν τις κραυγές αλεπούδων!

Το Σάββατο ενθουσιαστήκαμε όταν περπατήσαμε ως την κοντινότερη κορυφή, απ’όπου θαυμάσαμε τη θέα, τόσο προς το νότιο Ευβοϊκό όσο και προς το Βόρειο.

Ανυπομονούμε να βιώσουμε παρόμοια εμπειρία του χρόνου, με την ελπίδα να είναι η συμμετοχή μεγαλύτερη και ιδιαίτερα με μικρότερα παιδιά, για να γνωρίσουν τα σημεία που οι παππούδες τους είχαν καλλιεργήσει ή περπατήσει σε εποχές δύσκολες αλλά πιο δεμένες με τη φύση.

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Με την ολοκλήρωση των  απαραίτητων  εργασιών συντήρησης και  βελτίωσης του χώρου, των υποδομών και του …