Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΕΛΛΑΔΑ / Οι ”Mad Waters” “Κόντρα στο Ρεύμα” του Ευρίπου

Οι ”Mad Waters” “Κόντρα στο Ρεύμα” του Ευρίπου

O µη κερδοσκοπικός σύλλογος αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων “Mad Waters” με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνει την Κυριακή 25 Σεπτεµβρίου και ώρα 09.30 π.μ στο Ξενοδοχείο Λούσυ ημερίδα µε τίτλο “Κόντρα στο ρεύµα”.

Η ημερίδα θα έχει ως αντικείμενο το Φαινόµενο του Πορθμού του Ευρίπου αλλά και την περαιτέρω ανάδειξή του.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγµατοποιηθούν:

Συµπόσιο στο οποίο διακεκριµένοι καθηγητές και ερευνητές Πανεπιστηµίου όπως ο κ. Αντώνης Αντωνίου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και οι καθηγητές κ. Μιρέλα Χαρσούλα, κ. Χρήστος Ευθυμιόπουλος και κ. Χρήστος Τζέμος από το Κέντρο Ερευνών Αστρονοµίας και Εφαρµοσµένων Μαθηµατικών της Ακαδηµίας Αθηνών θα προσεγγίσουν µε τις διαλέξεις τους το εν λόγω φαινόµενο αλλά και το φαινόμενο της παλίρροιας γενικότερα.
Βράβευση της «Καλύτερης αφίσας για το Φαινόμενο του Πορθμού του Ευρίπου», μετά από διαγωνισμό που προκηρύχτηκε για μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Εύβοιας. Η αφίσα που θα βραβευθεί θα είναι εκείνη που θα καταφέρει µε τον καλύτερο τρόπο να αποδώσει µε λόγια και εικόνα το φαινόµενο αυτό. Οι οµιλητές του συµποσίου θα αποτελέσουν την επιτροπή που θα κρίνει τη νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού.
Κολυµβητικός διάπλους από έµπειρους κολυµβητές από το σηµείο “στρογγυλό”και προς τη γέφυρα που θα αποτελεί πρόκληση (Evripos challenge Swimming) με στόχο να γίνει καλύτερα κατανοητό στους επισκέπτες το φαινόµενο του Ευρίπου και η ορµή του ρεύµατος των υδάτων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

08:00-09:15 Δηλώσεις συμμετοχής στην υποδοχή του ξενοδοχείου Λούσυ που βρίσκεται στην παραλία, 300μ από την παλαιά γέφυρα και φιλοξενεί την εκδήλωση.

09.30 Challenge swimming. Αφετηρία ορίζεται το σηµείο “στρογγυλό” στην παραλία της Χαλκίδας. Οι κολυµβητές θα προσπαθήσουν να κολυµπήσουν κόντρα στο ρεύµα και οι κατατάξεις θα γίνουν σύµφωνα µε το ποιος θα καταφέρει να προσεγγίσει πιο κοντά στη γέφυρα όπου και κορυφώνεται το φαινόµενο.

Ο κολυμβητικός διάπλους που θα ξεκινήσει από το σημείο “στρογγυλό” στην παραλία της Χαλκίδας με κατεύθυνση την παλαιά γέφυρα. Θα υπάρχουν στη διαδρομή σημαδούρες που θα οριοθετούν τις ζώνες-στόχους του αγώνα. Αναλυτικό σχεδιάγραμμα της διαδρομής καθώς και των ζωνών-στόχων του αγώνα θα δοθούν την ίδια ημέρα από τη γραμματεία. Από την ίδια αναμέτρηση θα αναδειχθεί και ο EVRIPOS CHALLENGE MASTER.

Θα ακολουθήσει επίδειξη από την ομάδα Canoe Kayak του Ναυτικού Ομιλου Χαλκίδας που θα μας παρουσιάσει μια δοκιμασία obstacle canoeing & swimming όπου θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος και αθλητές από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

10.30 Έναρξη διαλέξεων και χαιρετισµοί επισήµων στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου “Λούσυ”.

10.40 Οµιλία της κυρίας Μιρέλλας Χαρσούλα (επιστηµονικό προσωπικό στο Κέντρο Ερευνών Αστρονοµίας και Εφαρµοσµένων Μαθηµατικών στην Ακαδηµία Αθηνών) για την παλίρροια στο σύµπαν.

11.10 Οµιλία του κύριου Χρήστου Ευθυµιόπουλου (Ερευνητής Α΄ στο Kέντρο Ερευνών Αστρονοµίας και Εφαρµοσµένων Μαθηµατικών ΚΕΑΕΜ) για την παλίρροια στο ηλιακό σύστηµα.

11.40 Διάλειµµα για ερωτήσεις και καφέ (coffee break)

12.00 Οµιλία του κύριου Θανάση Τζέµου (Δρ. Θεωρητικής Φυσικής) για την παλίρροια στη γη.

12.30 Οµιλία του κύριου Αντώνη Αντωνίου ερευνητή και Δρ. Αστροφυσικής Πανεπιστηµίου Αθηνών µε τίτλο: «Εύριπος: Φαινόμενο μοναδικό;»

13.00 Παρουσίαση των εργασιών και βράβευση της νικήτριας ομάδας µαθητών του διαγωνισμού “Καλύτερη αφίσα για το Φαινόμενο του Πορθμού του Ευρίπου”

13.30 Βράβευση και απονοµές επάθλων στους κολυµβητές που θα συµµετάσχουν στο “Evripos challenge swimming”.

Πηγή:madwaters.gr

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα γίνεται “Green & Smart”

Για 10η χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala A.E., μετά από ένα χρόνο ξεκούρασης, …