Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΧΑΛΚΙΔΑ / Όλο το πρόγραμμα της #exelixis του TEDxChalkida για το Σάββατο 27 Μαΐου

Όλο το πρόγραμμα της #exelixis του TEDxChalkida για το Σάββατο 27 Μαΐου

Την Δευτέρα 22 Μαΐου στο Κόκκινο Σπίτι ακολουθήσαμε το μονοπάτι της #exelixis για το φετινό TEDxChalkida. Παρευρισκόμενοι  ήταν όλοι οι εθελοντές της δράσης με βασικό ομιλητή τον Ηρακλή Μπουραντά ο οποίος είπε:

«Άλλο ένα TedxEvent πραγματοποιείται στην πόλη της Χαλκίδας για ακόμα μία χρονιά. Από το περσινό αποκομίσαμε πολύ θετικά σχόλια και η εθελοντική ομάδα μας μεγάλωσε αρκετά. Πέρσι η θεματική μας ήταν διαδρομές. Φέτος η θεματική μας είναι εξέλιξη. Η εξέλιξη σαν λέξη δηλώνει δυναμική, δηλώνει πρόοδο, καλλιτεχνική δημιουργία, γνώση και έκφραση είναι μερικά χαρακτηριστικά των ομιλητών μας.. Πολλοί λένε ότι το TedxEvent είναι μόνο μία ημέρα. Όχι, το TEDxEvent είναι μία διαδρομή 365 ημερών με προσωπική δουλειά των εθελοντών μέρα και νύχτα. Είναι μια σειρά δράσεων όπως ήταν η εθελοντική δράση «Stop Vandalism» στο Κόκκινο Σπίτι ή η καταδυτική προσπάθεια ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πραγματικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που βοηθήσατε να γίνει αυτό το event και τα λέμε το Σάββατο 27 Μαΐου και από κοντά στις 15:30 στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας»

Το λόγο πήρε ο Χρήστος Μούσιος ο οποίος παρουσίασε τους ομιλητές του φετινού TEDx Chalkida :
“Είναι  10 αξιόλογα τα οποία σίγουρα έχουν κάτι να μας πουν και θα συνδεόσουν την εμπειρία τους με αυτό που εμείς θέλουμε να περάσουμε ως μήνυμα  μέσα από τη θεματική της εξέλιξης. Για να φτάσουμε όμως ως εδώ ακολουθήσαμε κάποιες δράσεις οι οποίες  μπορεί μεν να ήταν σύντομες και να έγιναν σε μια μέρα, το αντίκρισμα όμως αυτών των δράσεων είναι πολύ σημαντικό και  αξίζει να σταθούμε στη δράση που έγινε και εδώ στο Κόκκινο Σπίτι, όπου προσπαθήσαμε να το καθαρίσουμε και να βάψουμε τους τοίχους, περνώντας ένα μήνυμα  ότι πρέπει να σταματήσουμε την «κακοποίηση» των κτηρίων που κοσμούν την κάθε πόλη όσο και την εκδήλωση με την κατάδυση των ανθρώπων με αναπηρία που έγινε σε συνεργασία με το Diving Center της  Χαλκίδας.”
Οι ομιλητές είναι οι εξής :
Τον συναντήσαμε ως ομιλητή στις #διαδρομές του πρώτου #TEDxChalkida. Είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τον όρο ‘σχοινοσύντροφος’ με τον οποίο συγκίνησε το κοινό της Χαλκίδας.
Είναι ο δημοσιογράφος Χρήστος Κιούσης και θα είναι ο παρουσιαστής της #exelixis.

Η Ειρήνη Νικολοπούλου είναι δημοσιογράφος, από τις μακροβιότερες παρουσιάστριες δελτίων ειδήσεων και εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης. Διακρίθηκε για τις αποκλειστικές συνεντεύξεις που έλαβε από διεθνείς προσωπικότητες και ήταν η βασική παρουσιάστρια των δύο επίσημων εκπομπών της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας – 2004.

Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και Επιστημονικός Σύμβουλος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής». Έχει χαρακτηριστεί από εκπροσώπους του τύπου ως ο τολμηρός καθηγητής που εκφράζει πραγματικές απόψεις.

Το ψυχόδραμα είναι μια οδός επικοινωνίας και ένας άμεσος, διαδραστικός τρόπος συναίσθησης και κατανόησης του “εδώ και τώρα”. Ο Στυλιανος Ν. Λαγαράκης ειδικευμένος στην ψυχοδραματική κοινωνιοϊατρική θα μας βάλει σε δράση και κατανόηση της εξελικτικής πορείας μας στη ζωή χρησιμοποιώντας την ψυχοδραματική τεχνική.

Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι ένα θέμα πού απασχολεί την καθημερινότητα μας, την υγεία μας, την ίδια μας την ζωή και στο οποίο συμμετέχουμε όλοι. Συμμετέχουμε ως οδηγοί, ως επιβάτες οχημάτων, ως πεζοί, ως γονείς, ως ανήλικοι, ως εκπαιδευτικοί, ως μαθητές, ως Κράτος, ως πολίτες, ως Κοινωνία. θα υποδεχθούμε τη Βασιλική Μυλωνά, πρόεδρο του ινστιτούτου οδικής ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς.

Ο κ. Εμμανουήλ Γιαννακουδάκης, καθηγητής Πληροφορικής του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών, θα εξηγήσει πώς το DNA μπορεί να αποτελέσει το κλειδί στην σωστή επιλογή επαγγέλματος, αλλά και πώς μπορεί να επηρεάσει την ευτυχία και ευημερία.

Οι αδελφές Νίκη και Ζωή Μοσκοφόγλου, έχοντας συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις και ξεχωρίσει, σύμφωνα με τους New York Times, θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τη σχέση που έχει το μάρμαρο με την εσωτερική δύναμη και την #exelixis του ανθρώπου.

Ο Αντώνης Βλάχος είναι ένας μουσικός και τραγουδιστής που δημιουργεί συνθέσεις με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Στη μουσική του ηχογραφεί και αναπαράγει live loops, δίνοντας την δική του ιδιαίτερη πινελιά και δημιουργώντας την αίσθηση του ολοκληρωμένου συνόλου στον ακροατή.

Nature is the guide for all success. Stavros Messinis, founder of the largest co-working community of Athens, will talk about how the ecosystems in nature can teach entrepreneurs what to do to evolve, become viable and find the strength to survive no matter the conditions.

Από ένα μικρό γήπεδο στην κορυφή του μπασκετικού κόσμου! Ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο διεθνής μπασκετμπολίστας που αναγνωρίστηκε ως ένας από τους 50 κορυφαίους συντελεστές στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Μέσα από αυτή την έρευνα της Κατερίνας Πάστρα, Διευθύντριας του Ινστιτούτου Γνωσιακής Έρευνας και Τεχνολογίας, θα μάθουμε ποια είναι η πραγματική #exelixis στην επικοινωνία μας αφήνοντας στην άκρη για λίγο την τηλεόραση, τα τάμπλετ και τα κινητά μας!

Ο Ιάκωβος Απέργης είναι ένας σεφ διαφορετικός από τους άλλους. Είναι ο υπεύθυνος της κουζίνας στο Τζάνειο νοσοκομείο που κατάφερε να αλλάξει το άνοστο νοσοκομειακό φαγητό.Θα μας μιλήσει για το Βιβλίο της Ζωής, τη φιλοσοφία του που στηρίζεται στην Τράπεζα Ηθικής αλλά και τη δημιουργία προτύπων που οδηγούν στην προσωπική μας #exelixis.

Ο Dr. Ευάγγελος Ελευθερίου θα αναπτύξει πώς θα μπορούμε σύντομα και αποτελεσματικά να λύνουμε πολύπλοκα προβλήματα με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας βοηθώντας τον άνθρωπο και τον πλανήτη.

Επίσης θα παρουσιαστεί η εικαστική έκθεση re-View,με τα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, η  δράση των Εθελοντών Αδέσποτων Χαλκίδας και το Bio-Mechanical Festival ένα νέο φεστιβάλ στη πόλη της Χαλκίδας.

Μετά την παρουσίαση των ομιλητών το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης όπου είπε:

“Εγώ αυτό που θέλω να πω με βάση τόσο το φετινό όσο και το περσινό TEDxEvent είναι ότι όλοι μας πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την πραγματικότητα και να φύγουμε έξω από τα στερεότυπα και πιο αισιόδοξα να πραγματοποιήσουμε αυτά που ονειρευόμαστε. Αυτό που θέλετε, αυτό που ονειρεύεστε να το τολμήσετε και θα το πετύχετε. Αυτή είναι η φιλοσοφία του TEDx. Το Μάιο του 68, είμαστε ρεαλιστές βλέπουμε το αδύνατο, νομίζω αυτό πρέπει να είναι και ο στόχος όλων και το είδαμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις, με το video που είδα μόλις πριν θυμήθηκα την περσινή συζήτηση που έγινε για όλα τα θέματα, ας επικεντρώσω το ενδιαφέρον  μου στον κ. Κούκη τον οποίο γνώριζα , ο οποίος ξεκίνησε από μια πολύ φτωχή και ασήμαντη γειτονιά της πόλης της Χαλκίδας , σήμερα εκεί στο πατρικό του σπίτι στεγάζετε το Δημαρχείο στη Ληλαντίων και Μεγασθένους, χωρίς κανένα εφόδιο με μόνο όνειρό του να αυτοδημιουργηθεί και κατάφερε σε πείσμα όλων όσων υποστήριζαν το αντίθετο να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους manager , και να δημιουργήσει μια από τις καλύτερες εταιρείες στο λογιστικό των τραπεζών. Και είναι ένας άνθρωπος, που θα το πω απλά πάρα πολύ πλούσιος, μέσα από αυτή του δράση. Την περιέγραψε και νομίζω αυτό που κάνουμε και δείχνει το TEDx και αναλύουν οι ομιλητές όχι μια επιστημονική προσέγγιση αλλά η ανάλυση του βιώματος της εμπειρίας που έχει ο καθένας , έτσι ώστε με πραγματικούς όρους να πείσει πόσο προσιτό είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε έστω κι αν φαίνεται υπερβατικό ή ουτοπία, ότι μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε αρκεί να έχουμε προσήλωση σε ένα στόχο  ένα πείσμα ότι αυτό το στόχο θα τον καταφέρουμε και βεβαίως ένα σχεδιασμό πως θα φτάσουμε εκεί. Με αυτές τις σκέψεις νομίζω ότι και η φετινή οργάνωση του  TEDx θα είναι πετυχημένη και τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους σας γι αυτές τις εθελοντικές δράσεις που αναλάβατε έστω για να καθαρίσουμε και τους τοίχους σημαντικών και εμβληματικών κτιρίων τα οποία νομίζω βεβηλώνονται χωρίς να υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος . Καλή επιτυχία.»

Τέλος η Λίλιαν Σλακώνη Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ είπε:

“Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που ζω μέσα από τα νιάτα, δηλαδή πιστεύω ότι τα νιάτα έχουν μια ιδιαίτερη μυρωδιά, κι αυτή η μυρωδιά δημιουργεί αισιοδοξία. Πριν λίγα χρόνια εάν μου έλεγαν με μια γελοιογραφία να περιγράψω τη Χαλκίδα, θα έφτιαχνα έναν Μεξικάνο που θα στεκόταν έξω από το Δημαρχείο με κατεβασμένο το καπέλο και θα έλεγε Σσσσς η πόλη κοιμάται . Εδώ λοιπόν  γίνονται δράσεις σιγά σιγά που δείχνουν ότι αυτή η πόλη δεν κοιμάται κι έρχεστε εσείς  τώρα δείξετε τη μεγαλύτερο, περισσότερο μέσα από μια εθελοντική δράση μπορεί να κάνει μια ομάδα ανθρώπων. Και τι κάνετε, παίρνετε μια μεγάλη πέτρα τη ρίχνετε στη λίμνη μέσα που κάθετε ήσυχη και αναταράσσετε έτσι τα νερά. Αυτό και μόνο δημιουργεί μεγάλη αισιοδοξία κι εγώ σαν άτομο σαν Λίλιαν Σλακώνη αλλά θεωρώ και η πόλη μας, το είπε άλλωστε και ο Δήμαρχος, οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε. Να ευχαριστήσουμε για όλη αυτή την προσπάθεια και για την αισιοδοξία που μας περνάτε . Πέρσι  στο TEDx δε σηκώθηκα από τη θέση μου ούτε για το διάλειμμα, τόσο πολύ με συνεπήρε.  Φέτος πιστεύω ότι πάλι δε θα ξανασηκωθώ, πήραμε πάρα πολλά μηνύματα τα οποία ήταν σημαντικά για μας και μας έδωσαν ενθάρρυνση για αυτή την δύσκολη συγκυρία έτσι που έχουμε τώρα και που μας δημιουργεί διάφορες ανακατατάξεις στην ψυχή. Το TEDx είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο η λέξη αν ρωτήσουμε τη είναι το TED πολύ δεν το ξέρουν αλλά εγώ το συνοψίζω με τρεις λέξεις  δράση, αισιοδοξία και νιάτα. Αυτά τα τρία λοιπόν φτιάχνουν ένα εξαιρετικό δυναμικό για την πόλη μας και σας ευχαριστούμε από καρδιάς.»

Με το τέλος της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το κρασί τους και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για το  TEDxChalkida το Σάββατο όπου οι πόρτες θα ανοίξουν στις 15.30 .

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2021-22, Β΄ΟΜΙΛΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με το ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει τη διεξαγωγή αγώνων του Β …