Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΧΑΛΚΙΔΑ / Το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ φτάνει σήμερα στο τέλος του.

Το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ φτάνει σήμερα στο τέλος του.

Σήμερα ,Κυριακή είναι η τελευταία μέρα που θα λειτουργούν στο Φουαγιέ Μεγάρου Περιφερειακής Κοινότητας Εύβοιας τα παρακάτω:

  • Έκθεση Εικαστικών Παρεμβάσεων «Εικαστικές Παρεμβάσεις εμπνευσμένες από τη ζωή των Ρομά» της εικαστικού Βασιλικής Πουρίδου.
  • Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Βαλυράκη με θεματολογία από τον παγκόσμιο και ελληνικό κινηματογράφο.
  • Έκθεση φωτογραφίας του Ιωάννη Γαβριήλ με τίτλο «Οι γειτονιές του Θεού». Η έκθεση αποτελείται από σειρά φωτογραφιών από γειτονιές της Αθήνας , του Πειραιά, της Κων/πολης και της Κέρκυρας όπου ζουν Ρομά.
  • Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «50 χρόνια ΕΡΤ» . Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από το Αρχείο της ΕΡΤ με στιγμιότυπα από την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ ολοκληρώνονται επιπλέον οι παρακάτω εκθέσεις:

  • Έκθεση φωτογραφίας –Εγκατάσταση από το Ερευνητικό Project της ομάδας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΚΑΘΡΕΠΤΗ, Πλατεία Τζαμί.Συντονίζει ο δάσκαλος Γιώργος Ζαφειρίου.
  • Έκθεση με τίτλο «Από το κινηματοθέατρον του ξενοδοχείου Λούσυ στο θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος» στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Η Τελετή Λήξης είναι αφιερωμένη στο Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σφράγισε με το έργο του την πορεία του σύγχρονου Ελληνικού κινηματογράφου, με μια πλούσια παρακαταθήκη 19 ταινιών μεγάλου μήκους. Πνεύμα ανήσυχο και αντισυμβατικό, υπήρξε ένας από τις σημαντικότερους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν φίλοι και συνεργάτες του Έλληνα σκηνοθέτη.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας όπου και θα γίνει η προβολή της ταινίας «Αυτή η νύχτα μένει» του τιμώμενου Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ώρα προσέλευσης στην εκδήλωση: 20.00 .

Φέτος οι ταινίες θα κριθούν από δύο επιτροπές. Η Κριτική Επιτροπή Ταινιών Μεγάλου Μήκους αποτελείται από τους Κώστα Βρεττάκο (Σκηνοθέτης), Δέσποινα Μουζάκη (Παραγωγός), Μιχάλη Γρηγορίου (Συνθέτης), Ροδόλφο Μορώνη (Δημοσιογράφος) και Παναγιώτη Θεοφανόπουλου. Την Κριτική Επιτροπή Ταινιών Μικρού Μήκους συνθέτουν οι Θεόδωρος Μαραγκός (Σκηνοθέτης), Δημήτρης Αρβανίτης (Γραφίστας) και Λιλέτ Μπόταση (Παραγωγός).

Οι επιτροπές θα απονέμουν συνολικά 12 βραβεία μεταξύ των οποίων και το νεοσύστατο Βραβείο Πρεμιέρας το οποίο αφορά τις ταινίες που κάνουν την επίσημη πρώτη τους προβολή στο Φεστιβάλ.

Φέτος στο Docfest προβλήθηκαν συνολικά 70 ντοκιμαντέρ παραγωγής 2015-16. Είκοσι πέντε εξ ‘αυτών αποτελούσαν επίσημες πρεμιέρες και είκοσι ήταν αφιερωμένες σε καλλιτέχνες του κινηματογράφου και όχι μόνο.

Το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ συμπλήρωσαν επίσης τέσσερα σεμινάρια με θέμα «Κινηματογράφος και Εκπαίδευση», τρεις εκθέσεις, δυο συζητήσεις, τέσσερις παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές εκδηλώσεις και τιμητική εκδήλωση για τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Ε.Ρ.Τ.

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2021-22, Β΄ΟΜΙΛΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με το ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει τη διεξαγωγή αγώνων του Β …