Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΧΑΛΚΙΔΑ / Πανσέληνος και μερική έκλειψη σελήνης στη Χαλκίδα

Πανσέληνος και μερική έκλειψη σελήνης στη Χαλκίδα

Πανσέληνος και μερική έκλειψη σελήνης. Δύο φαινόμενα που, αν και ακούγονται τόσο αντίθετα, συνέθεσαν ένα πανέμορφο σκηνικό το βράδυ της Δευτέρας (7/8). Το κάστρο του Καράμπαμπα προτίμησαν αρκετοί Χαλκιδέοι για να το απολαύσουν, ενώ ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στην έκθεση μεσαιωνικών γλυπτών που επαναλειτουργεί στον Δυτικό Προμαχώνα.

Δεν ήταν δύσκολο για τον ρομαντικό επισκέπτη, υπό το ηλεκτρικό ημίφως του χώρου, να διασχίσει με το νου το χρόνο. Να βρεθεί αρχικά στον βυζαντινό Εύριπο – όπως λεγόταν τότε η Χαλκίδα – και τις εκκλησίες του, πολλές από τις οποίες τώρα είναι χαμένες. Στη συνέχεια να δρασκελίσει τους αιώνες, μεταπηδώντας στο Ενετικό Νεγροπόντε, με τα επιβλητικά τείχη, τους λέοντες και τους θυρεούς. Να φανταστεί τον χαλασμό του 1470, όταν ο Μωάμεθ πόρθησε την πόλη,την κατέστρεψε την μετονόμασε σε Εγριμπόζ, όμως δεν μπόρεσε να την αφανίσει. Τέλος, ξαναβγαίνοντας στος πολεμίστρες να ατενίσει από ψηλά τη σύγχρονη πόλη, μία νύμφη που λατρεύτηκε για χιλιετίες από τους κατοίκους της, απαστράπτουσα, να “κλέβει” κάτι από τη μαγεία του φεγγαριού και τη δροσιά των νερών της.

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2021-22, Β΄ΟΜΙΛΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με το ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει τη διεξαγωγή αγώνων του Β …