Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΧΑΛΚΙΔΑ / Λέξεις μηχανικές και α-μήχανες

Λέξεις μηχανικές και α-μήχανες

” Ελάτε να περπατήσουμε μαζί, να συνδιαλεχθούμε με τον χώρο, να αφουγκραστούμε τις λέξεις του”, μας προσκάλεσαν την Πέμπτη 13 Ιουλίου τα μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων Ευβοίας. Όποιος βρέθηκε εκείνη τη βραδιά στον πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος και περίμενε να παρακολουθήσει μια συμβατική φιλολογική βραδιά ποίησης, σίγουρα θα απογοητεύτηκε.

Η Βασιλική, η Βάσω, η Μαργαρίτα και ο Μιχάλης μόνο αυτό δεν έκαναν. Άμεσοι και φιλικοί, προσιτοί και απέριττοι ένωσαν το κοινό τους σε μια μεγάλη παρέα. Με μόνο εργαλείο τη φωνή τους και μια κιθάρα, με οδηγό την έμπνευση Ελλήνων και ξένων ποιητών μάς πήραν από το χέρι και μας μετέφεραν στον άχρονο χρόνο της τέχνης.

Μελωδίες και λέξεις του παρελθόντος, αλλά και σύγχρονες, ξεδίπλωσαν εικόνες και ιστορίες που θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί για τον χώρο που μας φιλοξένησε. Το κίτρινο φως του φεγγαριού έσμιγε με το νέον, η τρεμουλιαστή λάμψη των κεριών με τα φώτα του σχεδόν απόκοσμου εργοστασίου τσιμέντων και οι φωνές των οδηγών μας διακριτικά κάλυπταν το τραγούδι των τριζονιών του δάσους. Όλα μαζί, ένα πάντρεμα θα ‘λεγε κάποιος αισθήσεων και εποχών, συνέθεσαν το σκηνικό μιας βραδιάς μακριά από τα συνηθισμένα.

Στο τέλος της συνάντησης, όταν ο κόσμος αποχώρησε, έμειναν δυο λευκά κορδελάκια δεμένα στον φράχτη του αρχαίου ιερού, να θυμίζουν την επιστροφή της Ιφιγένειας στον τόπο της θυσίας – συμβολικής, μυθικής; όπως καθένας μας το βίωσε. Έμεινε ακόμη κι ο δρόμος του νερού που χάραξαν οι χάρτινες βαρκούλες στον Ευβοϊκό, κουβαλώντας στο εύθραυστο σκαρί τους κάτι από τις ανάσες του τόπου και τη μαγεία της νύχτας εκείνης.

Οι συναντήσεις συνεχίζονται όλες τις Πέμπτες του Ιούλη στις 8.30 μ.μ. στον Πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος.

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2021-22, Β΄ΟΜΙΛΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με το ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει τη διεξαγωγή αγώνων του Β …