Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΧΑΛΚΙΔΑ / Εκδήλωση ενημέρωσης για τη Νεφρική Νόσο

Εκδήλωση ενημέρωσης για τη Νεφρική Νόσο

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:00 το Νεφρολογικό κέντρο Mesogeios στην Χαλκίδα θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα «Χρόνια Νεφρική Νόσος – Ένας σιωπηλός κίνδυνος» που θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας και θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση με livestream στην εταιρική ιστοσελίδα των Νεφρολογικών Κέντρων Mesogeios.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων. Την ημερίδα θα προλογίσει ο κ. Αθανάσιος Αλατάς, Νεφρολόγος, Διευθυντής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Χαλκίδας και θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι νεφρολόγοι της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης των Νεφρολογικών Κέντρων Mesogeios στην Χαλκίδα.

Η ημερίδα εστιάζει σε καίρια θέματα έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την σημασία της αυξημένης συχνότητας εμφάνισης της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου, τις ομάδες υψηλού κινδύνου για ανάπτυξη της, την φροντίδα των ασθενών με Χρόνια Νεφρική Νόσο στην Τρίτη ηλικία, καθώς και θέματα πρόληψης και σωστής αντιμετώπισης της. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, εκτιμάται ότι σήμερα στη χώρα μας οι άνθρωποι σε αρχικά στάδια νεφρικών παθήσεων ανέρχονται περίπου σε 1.000.000, δηλαδή το 10% του συνολικού πληθυσμού. Οι περισσότεροι από αυτούς που πάσχουν δεν το γνωρίζουν και έτσι δεν λαμβάνουν μέτρα για την αποτροπή περαιτέρω επιδείνωσης των νεφρών τους. Οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου υπολογίζεται ότι αυξάνονται κατά 2% ετησίως, ενώ στην Ελλάδα περίπου 11.000 νεφροπαθείς με Χ.Ν.Α. υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Στα πλαίσια της ημερίδας με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την έγκαιρη διάγνωση της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου, το Νεφρολογικό κέντρο Mesogeios στην Χαλκίδα θα προσφέρει δωρεάν εξέταση που θα περιλαμβάνει εργαστηριακό έλεγχο νεφρικής λειτουργίας.

Πηγή:lamiastar.gr

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2021-22, Β΄ΟΜΙΛΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με το ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει τη διεξαγωγή αγώνων του Β …