Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΔΡΑΣΕΙΣ / Δημόσια παρουσίαση πρότασης για τον Πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος

Δημόσια παρουσίαση πρότασης για τον Πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος

Tο Θέατρο Χαλκίδας και ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Βαθέος Αυλίδος σας προσκαλούν στη Δημόσια παρουσίαση πρότασηςγια τον Πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος

(ένα σχέδιο διαχείρισης για την επανόρθωση του ανενεργού λατομικού χώρου πλησίον του αρχαιολογικού χώρου Αυλιδείας Αρτέμιδος)

τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 19.30, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ν. Εύβοιας ( Χαϊνά 93, Χαλκίδα )

Με την συμπαράσταση της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών-Τοπικό Τμήμα Χαλκίδας, του Συλλόγου Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας “το Αλωνάκι” , του Συλλόγου “Πρωτέας” για την διάσωση και διατήρηση της παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης.

Πρόταση Πολιτιστικού Χώρου

Ο μύθος της θυσίας της Ιφιγένειας στην Αυλίδα αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα γιατί παρέχει μια ταυτότητα τόπου με διεθνή αναγνώριση, απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση και ανάπτυξη της περιοχής. Στην Αυλίδα όμως του σήμερα παρατηρείται μεγάλη περιβαλλοντική υποβάθμιση αλλά και απαξίωση του αρχαιολογικού χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδος που οφείλεται στην επί πολλά χρόνια ανεξέλεγκτη λειτουργία των βιομηχανιών. Στην περιοχή ωστόσο συνεχίζει να υπάρχει ένα πλέγμα σημαντικών ανθρωπογενών και φυσικών τοποσήμων και πλούσιο -υλικό και άυλο- μυθικό και ιστορικό απόθεμα, που της προσδίδουν μια ιδιαίτερη δυναμική με πολλές δυνατότητες πολιτιστικής και ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.

Η πρόταση για την δημιουργία του Πολιτιστικού χώρου Αυλιδείας Αρτέμιδος στον ανενεργό λατομικό χώρο ο οποίος γειτνιάζει με τον αρχαιολογικό χώρο, βασίζεται σε ένα πλαίσιο από 7 άξονες δράσεις που αναπτύσσονται πολύτροπα με βάση τον μύθο, την αρχαιότητα και το μετα-βιομηχανικό τοπίο. Η πρόταση ανάδειξης της περιοχής έχει ως κατευθυντήρια ιδέα την αποκατάσταση της σχέσης ανθρώπου-φύσης σε μια επιθυμητή ισορροπία, την διάσωση της ιστορικής μνήμης και την αποκατάσταση της χαμένης σχέσης των πολιτών με την ιστορικότητα του τόπου.

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2021-22, Β΄ΟΜΙΛΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με το ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει τη διεξαγωγή αγώνων του Β …