Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / Συνέντευξη με τον ηθοποιό Παναγιώτη Πετράκη !

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Παναγιώτη Πετράκη !

Η πρώτη φορά που σε είδα ζωντανά, ήταν μόλις πρωτοήρθα στη Χαλκίδα, σε μια εμφάνιση στο Κόκκινο Σπίτι μαζί με τη Νίνα Λοτσάρη και μας αφήσατε όλους άφωνους μιας και  οι φωνές  που έπρεπε να ακούγονται μόνο εκείνη την ώρα ήταν της Νίνας και της δικής σου!

h.gr: Το musical κυλάει στις φλέβες σου?

Π.Π.: Το μιούζικαλ το αγαπάω και το πονάω. Είναι στην καρδιά μου, το έχω σπουδάσει και προσπαθώ συνεχώς να διατηρώ τα εκφραστικά μου μέσα (φωνή, σώμα) σε καλή κατάσταση. Είναι ένα σύνθετο, απαιτητικό, αλλά και συναρπαστικό θεατρικό είδος το οποίο απαιτεί από τον ηθοποιό να εκφραστεί με μουσικό λόγο και να κινηθεί χορευτικά.

h.gr: Πόσο εφικτό είναι για έναν ηθοποιό στην Ελλάδα να ασχοληθεί μόνο με το musical?

Π.Π.: Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Το μιούζικαλ έχει μεν μια άνθηση τα τελευταία χρόνια, αλλά οι 3-4 παραστάσεις που ανεβαίνουν το χρόνο στην Ελλάδα δεν είναι αρκετές να συντηρήσουν οικονομικά έναν ηθοποιό που μάλλον δεν θα παίζει και σε όλες. Ίσως γι΄αυτό δεν υπάρχει και εξειδίκευση στο είδος αυτό εκπαιδευτικά. Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει μια προσπάθεια. Μακάρι να ευοδωθεί.

h.gr: Musical για ενήλικες ή για παιδιά?

Π.Π.: Δυστυχώς δεν το έχω με το πρωινό ξύπνημα οπότε δεν συμμετέχω σε παραστάσεις για παιδιά. Οπότε αναγκαστικά για ενήλικες. Είναι όμως σημαντικό τα παιδιά να εκτίθενται σε ερεθίσματα από μικρή ηλικία για να αγαπήσουν το μιούζικαλ.

h.gr: Θα δοκίμαζες την τύχη σου στο εξωτερικό?

Π.Π.: Αν ζόριζαν τόσο τα πράγματα που θα δυσκολευόμουν να βρω εργασία στον τόπο μου, τότε ναι. Διαφορετικά μου αρέσει τόσο πολύ να ζω στην Ελλάδα. Με βαριά καρδιά θα έφευγα.

h.gr: Έχεις σκεφτεί να κυκλοφορήσεις κάποιο cd με τραγούδια που έχεις πει σε παραστάσεις ή ακόμα και να τραγουδήσεις του στίχους κάποιου συνθέτη?

Π.Π.: Ναι πολλές φορές, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ευτυχήσει ένα τέτοιο εγχείρημα.

h.gr: ¨Cine Musical…Τραγούδια της σκηνής και της οθόνης¨ τι θα δούμε στον Ρυθμό stage?! Είναι μια παράσταση που σκέπτεστε να γίνει περιοδεία?

Π.Π.: Είναι μια μουσική παράσταση αφιέρωμα σε τραγούδια από musical και από τον κινηματογράφου. Μαζί με τον Πάνο Αμαραντίδη, εμπνευστή και συντονιστή της παράστασης, έχουμε κάνει μια επιλογή από υπέροχα τραγούδια, κάποια πασίγνωστα, κάποια λιγότερο από μιούζικαλ που έχουν ανέβει στο Broadway και το West End. Στο δεύτερο μέρος τραγουδάμε τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, τόσο τον κλασσικό όσο και τον πιο σύγχρονο ανεβάζοντας το κέφι στα ύψη.  Η χαρά μου είναι μεγάλη που μοιράζομαι τη σκηνή με δύο πολύ ταλαντούχα πλάσματα, τον Μέμο Μπεγνή και την Εύη Σιαμαντά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κάποια σχέδια για περιοδεία.

h.gr: Σαν τραγουδιστή θα σε απολαύσουμε στο Ρυθμος stage, σαν ηθοποιό ετοιμάζεις κάτι?

Π.Π.: Και στο Cine Musical η ιδιότητα του ηθοποιού παραμένει γιατί φυσικά δεν μπορείς να τραγουδήσεις τραγούδια από μιούζικαλ χωρίς να τα επενδύεις υποκριτικά. Ετοιμάζω όμως και μια πρόζα, ένα αγγλικό θρίλερ εποχής: «Το φως του γκαζιού» του Πάτρικ Χάμιλτον σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν με τον Στέφανο Κυριακίδη (που ήταν και δάσκαλός μου στη δραματική σχολή), την Τάνια Τρύπη, την Μελίνα Βαμβακά και την Αλίκη Μπομποτά. Η παράσταση θα ανέβει στο θέατρο Βεάκη από τον Απρίλιο και θα ταξιδέψει και σε μέρη γύρω από την Αθήνα. Ελπίζω η Χαλκίδα να είναι ένα από τα μέρη που θα παίξουμε.

Ευχαριστούμε πολύ, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εμφανίσεις σου κι ελπίζουμε να σε δούμε και στην πόλη μας!

Η φωτογραφία είναι του κου Νικόλα Σταυρόπουλου

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

Υπατία: Η φιλόσοφος της αρχαιότητας που αμφισβήτησε την ανδροκρατία και άφησε πίσω της ένα τεράστιο έργο

Δολοφονήθηκε από όχλο φανατικών χριστιανών Η Υπατία ήταν γνωστή φιλόσοφος, μαθηματικός και αστρονόμος της αρχαιότητας επικεφαλής …