Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΑΡΑΞΕΝΑ / Ορειβάτης ”φλερτάρει” με το θάνατο σε παγωμένο καταρράκτη

Ορειβάτης ”φλερτάρει” με το θάνατο σε παγωμένο καταρράκτη

Tολμηρός ορειβάτης αψηφά τα 152 μέτρα ύψος και σκαρφαλώνει σε παγωμένο καταρράκτη, προσφέροντας μοναδικό θέαμα.

Ριψοκίνδυνος ορειβάτης ”φλερτάρει” με το θάνατο, σκαρφαλώνοντας σε παγωμένο καταρράκτη ύψους 152 μέτρων και μάλιστα το βράδυ. Την προσπάθειά του θα ζήλευε και ο Τζον Σνόου από το Game of Thrones, που πρόσφατα πραγματοποίησε αναρρίχηση στο πιο επικίνδυνο Τείχος, που έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτική σειρά.

Ο λόγος για τον Alex Luger, 25 ετών, ορειβάτης που από ότι φαίνεται δείχνει προτίμηση στα πιο ψυχρά κλίματα. Με εφόδιο ένα ειδικό ζευγάρι παπούτσια και ένα κράνος, σκαρφαλώνει σε έναν τεράστιο παγωμένο καταρράκτη.

Χόμπι μόνο για λίγους και… θερμόαιμους, καθώς η θερμοκρασία αγγίζει τους -18 βαθμούς. Ο Αυστριακός Alex επιλέγει να αναρριχηθεί στην κορυφή και με κάθε ευκαιρία ομολογεί την αγάπη του για τον πάγο, ο οποίος τον συγκινεί από τότε που ήταν 11 ετών.

”Οι γονείς μου ήταν επίσης ορειβάτες και από πολύ μικρός αγάπησα αυτό το χόμπι. Η αναρρίχηση στον πάγο μπορεί να γίνει επικίνδυνη, αλλά υπάρχουν κι άλλοι περισσότεροι που συνδέονται με την αναρρίχηση στο βουνό” λέει χαρακτηριστικά ο 25χρονος.

Αναφορικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί πριν την ανάβαση ο Alex δηλώνει: ”Πρέπει να ελεγχθεί η θερμοκρασία και κατά πόσο είναι ισχυρός ο πάγος ώστε να αντέξει το βάρος του σώματος”.

”Η αναρρίχηση στον πάγο είναι συναρπαστική και κάθε ανάβαση είναι διαφορετική, καθώς ο πάγος αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με τις θερμοκρασίες”.

Το τελευταίο εγχείρημα του 25χρονου στην Ελβετία, απαθανατίστηκε από το φωτογράφο Ray Demski και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

”Η φωτογράφηση το βράδυ ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία. Τα χρώματα και τα σχήματα του πάγου αναδείχθηκαν μοναδικά” δήλωσε ο Ray.

 

Πηγή: news247.gr

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Υπέροχη οφθαλμαπάτη: Καλλιτέχνες μεταμόρφωσαν ένα άχαρο κτίριο σε θεαματική βιβλιοθήκη

Οι κάτοικοι της πόλης επέλεξαν ποια βιβλία θα «τοποθετηθούν» σε αυτήν. Ο street artist Jan …