Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΧΑΛΚΙΔΑ | ΕΥΒΟΙΑ / Χαλκίδα:Δωρεάν πρόγραμμα εξετάσεων οστεοπόρωσης

Χαλκίδα:Δωρεάν πρόγραμμα εξετάσεων οστεοπόρωσης

 

Η Αντιδημαρχία Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Χαλκιδέων, στο πλαίσιο της προληπτικής κοινωνικής ιατρικής, οργανώνει πρόγραμμα δωρεάν  εξετάσεων οστεοπόρωσης.

 

Το πρόγραμμα, στο πλαίσιο της προστασίας και προαγωγής της υγείας των πολιτών, έχει σκοπό την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας. Αφορά δε, στις δημότισσες του Δήμου Χαλκιδέων, τόσο στη Χαλκίδα όσο και στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων, ανεξαρτήτως ηλικίας αλλά με προτεραιότητα σε γυναίκες που έχουν στην οικογένεια βεβαρυμμένο ιστορικό οστεοπόρωσης, κάνουν χρόνια χρήση κορτιζόνης, έχουν προβλήματα με το θυρεοειδή, βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, είναι άνω των 40 ετών.

Το πρόγραμμα, που θα εξελιχθεί σε βάθος χρόνου, θα ξεκινήσει από τη Χαλκίδα, την Κυριακή 4 Αυγούστου, στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου (στην οδό Ηπείρου 4, στις Παλαιές Εργατικές Κατοικίες στην περιοχή Καμάρες) με τις πρώτες 60 δωρεάν εξετάσεις μέτρησης της οστικής πυκνότητας.

Η διαδικασία είναι γρήγορη και ανώδυνη, πραγματοποιείται μέσω απλού υπερηχογραφήματος πτέρνας από ειδικευμένο προσωπικό, τα αποτελέσματα βγαίνουν αμέσως και όλα γίνονται με πλήρη εχεμύθεια και σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των ασθενών.

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες θα πρέπει να απευθύνονται στον Αντιδήμαρχο Υγείας -και γιατρό- Γιώργο Βοσκό, στα τηλέφωνα 22210-85008 και 697-7296005  για τον προγραμματισμό της εξέτασης.

Σε δήλωση του, ο Αντιδήμαρχος Υγείας τονίζει «τη σημασία που έχουν τέτοιες κοινωνικές δράσεις του Δήμου σε μια εποχή που η οικονομική συγκυρία έχει ανατρέψει, πολλές φορές βιαίως, τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς». Ειδικά όσον αφορά στο ζήτημα της οστεοπόρωσης, σημειώνει ότι «είναι κρίμα μια ασθένεια που είναι 100% ιάσιμη εάν διαγνωσθεί έγκαιρα, να αποτελεί πρόβλημα γιατί κάποιες γυναίκες αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας».

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

ΔΟΑΠΠΕΧ: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΟΑΠΠΕΧ, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας Σας ενημερώνουμε ότι, …