Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΧΑΛΚΙΔΑ | ΕΥΒΟΙΑ / Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στη Λίμνη Ευβοίας

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στη Λίμνη Ευβοίας

Έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαράκλα στη βόρεια Εύβοια και ήδη έχει αποκαλυφθεί το μέγεθος της καταστροφής που σκόρπισε η πύρινη λαίλαπα: σχεδόν 50.000 στρέμματα παρθένου πευκοδάσους έγιναν στάχτη, γεγονός που συνιστά μια σοβαρή οικολογική καταστροφή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι δυνάμεις που επιχειρούν την κατάσβεση της φωτιάς έχουν εστιάσει τις προσπάθειές τους στο πύρινο μέτωπο που βρίσκεται στη θέση Πευκελί κοντά στην Ιερά Μονή Γαλατάκη, το οποίο εξακολουθεί να μαίνεται.

Αντίθετα, καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της Λίμνης, το οποίο βρίσκεται σε ύφεση, με την Πυροσβεστική να πραγματοποιεί στοχευμένες ρίψεις νερού, καθώς είναι ορατός ο φόβος των αναζωπυρώσεων.

Στη βόρεια Εύβοια εξακολουθεί και σήμερα, Τρίτη (02/08/2016) να βρίσκεται ισχυρή δύναμη πυρόσβεσης. Συγκεκριμένα, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 74 ατόμων, 12 χωματουργικά μηχανήματα, 27 βυτιοφόρα ιδιωτών αλλά και των ΟΤΑ, ενώ ενεργή είναι και η παρουσία του Ελληνικού Στρατού, με 30 στρατιώτες.

Την ίδια στιγμή, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, τα οποία προσπαθούν να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς.

Πηγή:newsbomb.gr

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

ΔΟΑΠΠΕΧ: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΟΑΠΠΕΧ, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας Σας ενημερώνουμε ότι, …