Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΛΛΑΔΑ | ΚΟΣΜΟΣ / Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ελλάδα

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ελλάδα

Tο top 10 των δημοφιλών προορισμών για φέτος το καλοκαίρι έδωσε στη δημοσιότητα η Sojern, μια αμερικανική πλατφόρμα που επεξεργάζεται και αναλύει δεδομένα για λογαριασμό των μεγαλύτερων τουριστικών επιχειρήσεων στον κόσμο, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις τουριστικές συμπεριφορές ανά την υφήλιο.

Η χώρα μας φιγουράρει στη φετινή λίστα, που προέκυψε μετά από επεξεργασία δεδομένων από 800.000.000 αναζητήσεις, κρατήσεις ξενοδοχείων, αεροπορικών εισιτηρίων, στοιχεία τουριστικών γραφείων.

Η έρευνα της αμερικανικής πλατφόρμας πάντως δείχνει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2015, το ενδιαφέρον συνολικά για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς αυξάνεται, τους τελευταίους μήνες, λόγω της συναλλαγματικής ισοτιμίας και της πτώσης του ευρώ από τις ΗΠΑ κατά 50% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2014, από τον Καναδά σε ποσοστό 59% έναντι του ίδιου τριμήνου του 2014, και από τις άλλες διεθνείς αγορές αυξάνεται κατά 38%.

Εκτός από την Ευρώπη που είναι ο κορυφαίος προορισμός για φέτος το καλοκαίρι, άλλος δημοφιλής προορισμός είναι και η Κούβα που είχε αύξηση στις αναζητήσεις κατά 184% στο πρώτο τρίμηνο του 2015 από τις ΗΠΑ και κατά 45% από άλλους διεθνείς προορισμούς.

 

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Επίδομα θέρμανσης 2021: Σε πέντε δόσεις η πληρωμή – Τα χρήματα που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης για το 2021 – Σε πέντε δόσεις …