Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΛΛΑΔΑ | ΚΟΣΜΟΣ / Βαριές ποινές προβλέπει ο νέος αντιρατσιστικός νόμος

Βαριές ποινές προβλέπει ο νέος αντιρατσιστικός νόμος

Βαριές ποινές που αφορούν από φυλάκιση έως αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, προβλέπει ο νέος αντιρατσιστικός νόμος, που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, ο νόμος προβλέπει αποκλεισμό κομματικών σχηματισμών από κάθε κρατική επιχορήγηση, εξοβελισμό βουλευτών από τη Βουλή και αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για όσους υποθάλπουν το ρατσισμό.

Με φυλάκιση έως και τρία χρόνια και οικονομικά πρόστιμα θα τιμωρούνται όσοι υμνούν το φασισμό και το ναζισμό ενώ σκληρές θα είναι οι τιμωρίες και για όσους εμπλέκονται σε εκδηλώσεις μίσους, όπως η διανομή τροφίμων επιλεκτικά μόνο σε Έλληνες.

Εν τω μεταξύ, την Δευτέρα (30/09) θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία, που αφορά την αναστολή χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων όταν εναντίων των προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Επίδομα θέρμανσης 2021: Σε πέντε δόσεις η πληρωμή – Τα χρήματα που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης για το 2021 – Σε πέντε δόσεις …