Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΙΑΦΟΡΑ/VIRAL / Απόψε θα βρέξει αστέρια !!!

Απόψε θα βρέξει αστέρια !!!

Βροχή αστεριών αναμένεται απόψε η οποία θα είναι ορατή αν ο καιρός το επιτρέψει. Πρόκειται για τις Λυρίδες, την πρώτη βροχή διαττόντων αστέρων της άνοιξης, που κορυφώνεται στο διήμερο 21 και 22 Απριλίου και διαρκεί ως τις 25 Απριλίου. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στο αποκορύφωμα του φαινομένου εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα περίπου 20 πεφταστέρια την ώρα, τα οποία μερικές φορές συνοδεύονται από μακριές ουρές, ορατές στον ουρανό για αρκετά δευτερόλεπτα.
Οι συγκεκριμένοι αστέρες φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό της Λύρας, με πραγματική αφετηρία τον κομήτη «Θάτσερ» τον οποίο ανακάλυψε το 1861 ο Αμερικανός Α. Θάτσερ. Ο κομήτης αυτός αφήνει στο πέρασμά του μια μακριά ουρά σκόνης και σωματιδίων. Τα απομεινάρια από την ουρά του, μετά το τελευταίο κοντινό πέρασμά του τον 19ο αιώνα, αιωρούνται ακόμα στο διάστημα και συνεχίζουν κάθε χρόνο να προκαλούν τη «βροχή» των Λυρίδων.

 Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

To κράτος του Facebook “έκοψε” όλες τις ειδήσεις από τους Αυστραλούς

Μια μέρα μετά την απόφαση των Αυστραλών να αναγκάσουν τις Google και Facebook να πληρώνουν …