Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / Χαλκίδα: Επισκευές – Συντήρηση του συγκροτήματος ΕΠΑΛ

Χαλκίδα: Επισκευές – Συντήρηση του συγκροτήματος ΕΠΑΛ

200.000 ευρώ για την αποκατάσταση εκτεταμένων και επικίνδυνων φθορών στο κτηριακό συγκρότημα των ΕΠΑΛ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου από τη Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων, η δημοπρασία του έργου «επισκευή και συντήρηση των κτιριακών, ηλεκτρομηχανολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων του κτηριακού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ».

Το έργο, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων.

Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία Αφοι Βαρελά ΑΕ, με μέση προσφερόμενη έκπτωση 35,76%.

Το έργο, αφορά σε επισκευή των σκουριασμένων οπλισμών στους δοκούς και στους στύλους, συμπλήρωση των αποφλειωμένων σεισμικών αρμών, αντικατάσταση των κατεστραμμένων χειρολαβών των κιγκλιδωμάτων στις σκάλες και τους διαδρόμους, αντικατάσταση των σπασμένων τζαμιών, αντικατάσταση των σπασμένων πλακών δαπέδου, αντικατάσταση των σιφωνιών και των ειδών υγιεινής στα wc, εγκατάσταση νέου σωλήνα αποχέτευσης ομβρίων, νέες υγρομονώσεις σε τοίχους και στο δώμα, κατασκευή νέας πλάκας σκυροδέματος στο δάπεδο  των γραφείων των καθηγητών με επίστρωση από κεραμικά πλακίδια και αλουμινένια χωρίσματα, εγκατάσταση νέων ηλεκτρικών πινάκων, έλεγχος και βελτιώσεις των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, αντικατάσταση των σωμάτων καλοριφέρ και θερμική μόνωση των σωλήνων θέρμανσης και τοποθέτηση νέων φωτιστικών.

Μάλιστα, ήδη, μέσω απ’ ευθείας ανάθεσης για λόγους κατεπείγοντος, έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες επισκευαστικές εργασίες των φθαρμένων δομικών στοιχείων (κόστους 24.600 ευρώ) προς άρση της υφιστάμενης επικινδυνότητας για τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολικών μονάδων που στεγάζονται στο κτηριακό συγκρότημα των ΕΠΑΛ και διευκόλυνση της επερχόμενης εργολαβίας.

Υπενθυμίζεται ότι, ο διαγωνισμός που απέφερε ανάδοχο, ήταν ο τρίτος κατά σειρά, μιας και οι δύο προηγούμενοι απέβησαν άγονοι. Ο πρώτος, λόγω της μη συμμετοχής τεχνικών εταιρειών και ο δεύτερος, εξ αιτίας απεργίας των Μηχανικών του Δημοσίου. Με αποτέλεσμα τη σχετική καθυστέρηση, για την αντιμετώπιση της οποίας έχουν δοθεί οδηγίες από τον Δήμαρχο ώστε να ολοκληρωθούν ταχύτατα οι διαδικασίες για τη συμβασιοποίηση του έργου.

Επίσης, παρά το γεγονός της αρχικής δέσμευσης του Δημάρχου για πίστωση 24.000+120.000 ευρώ, τελικά η διατεθείσα πίστωση ανήλθε στα 24.000+200.000 ευρώ ώστε να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση επισκευών και αποκαταστάσεων στο κτηριακό συγκρότημα που παρουσίαζε βλάβες που μπορούσαν να το καταστήσουν επικίνδυνο.

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Εγγραφές νέων μελών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των …