Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / Χαλκίδα: Ανάπλαση Αλσυλίου Κανήθου

Χαλκίδα: Ανάπλαση Αλσυλίου Κανήθου

Πράσινο, όμορφο, φιλικό και λειτουργικό για τους χρήστες του, το Αλσύλλιο Κανήθου

Μια πολύ πετυχημένη γιορτή για τα παιδιά, διοργάνωσε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, ο ενεργός και ιδιαίτερα δραστήριος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κανήθου, στο πλαίσιο των «Κανηθιώτικων 2013».

 Τόπος ιδανικός για τους μικρούς συμπολίτες, το Αλσύλλιο Κανήθου. Που από την άνοιξη, μετά την ολοκληρωτική ανάπλασή του, έχει ήδη καταστεί το επίκεντρο των εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών δράσεων για τους μαθητές και ιδιαίτερα φιλικός και λειτουργικός χώρος αναψυχής για τα παιδιά της συνοικίας αλλά και όλης της πόλης.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Είναι ευλογία αυτό το μέσα στον αστικό ιστό Αλσύλλιο.

Επί πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο, πλέον αποτελεί έναν ανανεωμένο πνεύμονα πρασίνου, διαμορφωμένο φιλικά στους πολίτες και λειτουργικό για τους επισκέπτες του. Χώρος αναψυχής για τα παιδιά της συνοικίας αλλά και όλης της πόλης, έχει ήδη καταστεί το επίκεντρο των εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών δράσεων για τους μαθητές.

Αναπόσπαστο μέρος του υλοποιούμενου σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία μιας καλαίσθητης και χρηστικής χωρικής ενότητας (μαζί με το υφιστάμενο κτήριο των «Αστεριών» που μετατρέπεται σε Πολιτιστικό Κέντρο, τον σχεδιαζόμενο εκθεσιακό χώρο – διδακτικό μουσείο της ιστορίας του Ευρίπου στον ίδιο χώρο, τον υπό ανάπλαση κοινόχρηστο περιβάλλοντα χώρο των «Αστεριών» και της λεωφ. Μακαρίου, την παιδική χαρά στον «Αλέξανδρο» αλλά και τη διαμόρφωση της πλατείας Γκέλη, την ανάπλαση του οδικού άξονα της Αθ. Διάκου που μόλις ξεκίνησε και την προγραμματισμένη ανάπλαση-βελτίωση της λεωφόρου Καραμανλή), ικανοποιώντας τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής –κι όχι μόνον- και λειτουργώντας ως τοπικό αστικό κέντρο ψυχαγωγικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων στο μέτωπο της Βοιωτικής Ακτής της πόλης, που επί πολλά χρόνια παρέμενε υπό μαρασμό.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Εγγραφές νέων μελών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των …