Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού στα Ψαχνά

Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού στα Ψαχνά

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στην πόλη των Ψαχνών, το πρωί της Παρασκευής 11 Μαρτίου.

Το παιχνίδι διοργάνωσε το 1ο Σύστημα Προσκόπων Μεσσαπίων και ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Συμμετείχαν μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων των Ψαχνών και της Καστέλας, οργανωμένοι σε ομάδες, μαζί με του συνοδούς καθηγητές τους.

Τη δραστηριότητα συντόνισαν οι Αρχηγοί των Προσκόπων Μεσσαπίων Δούδαλη Γιάννα και Διακάκης Διονύσης κι η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κα Ευαγγελία Μύταλα.

Οι μικροί μας φίλοι, σε ρόλο πρακτόρων, αναζητούσαν το αγαλματίδιο του Μέσσαπου, μυθικού γενάρχη των Μεσσαπίων. Σύμφωνα με το σενάριο του παιχνιδιού, μέλη μυστικής οργάνωσης, έκλεψαν το αγαλματίδιο από το Μουσείο του Λούβρου.

Οι μαθητές λοιπόν «Αναζητώντας το Μέσσαπο» πέρασαν δοκιμασίες, εντόπισαν άγνωστο πράκτορα, έσπασαν κωδικοποιημένο μήνυμα και τέλος συνέλαβαν την – υπεράνω υποψίας – Καλυψώ και της απέσπασαν το «Μέσσαπο».

Οι συμμετέχοντες μαθητές σε κλίμα συνεργασίας, πέρασαν τρεις ώρες δράσης, περιπέτειας και αγωνίας που κορυφωνόταν καθώς πλησίαζαν στην ανακάλυψη του αγαλματιδίου.

Τελικά το Μέσσαπο βρήκε η ομάδα «Πολύχρωμοι» του Δημοτικού Σχολείου Καστέλας και θα τον φυλάσσουν πλέον στο σχολείο τους, αφού σύμφωνα με το σενάριο, το Μουσείο του Λούβρο θα τον παρέδιδε στην περιοχή που φέρει τ’ όνομά του. Η νικήτρια ομάδα κέρδισε βιβλία για τα μέλη της, τα οποία ήταν προσφορά του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Το αντίτιμο της συμμετοχής των ομάδων που συμμετείχαν ήταν πακέτα με τρόφιμα που είχαν μαζέψει από τα παιδιά της τάξης τους, αλλά και από συγγενείς και φίλους τους, για να διατεθούν σε συνανθρώπους των Μεσσαπίων, που τα χρειάζονται.

Με την υπόσχεση του χρόνου να αναζητηθεί και να λυθεί ένα καινούργιο μυστήριο όλοι οι συμμετέχοντες, όλοι οι συμμετέχοντες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, έχοντας ζήσει στο μέγιστο, την περιπέτεια και το κλίμα των Αποκριών.

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Εγγραφές νέων μελών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των …