Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / Καθοδόν ο «Ιπποκράτης» για τα παιδιά που τον χρειάζονται

Καθοδόν ο «Ιπποκράτης» για τα παιδιά που τον χρειάζονται

Ξεκινάει το ταξίδι του κινητού πολυϊατρείου παροχής προληπτικής ιατρικήςσε παιδιά 5 γεωγραφικών περιφερειών της Ελλάδας

 

 

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο δόθηκε η εκκίνηση του νέου «οδοιπορικού» του κινητού πολυϊατρείου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Ιπποκράτης», που φιλοδοξεί το 2013 να καλύψει τις ανάγκες σε παροχή προληπτικής ιατρικής 18.000 παιδιών στην Ελλάδα.

 

Διαθέτοντας τμήματα παιδιατρικού, παιδιοκαρδιολογικού, ακουολογικού, οφθαλμολογικού και οδοντιατρικού εξοπλισμού και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης με εξειδικευμένες μονάδες, ο «Ιπποκράτης» δίνει τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά, με έμφαση σε αυτά που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα.

 

Τη δράση του «Ιπποκράτη» θα ενισχύσουν και οι άλλες δύο κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Οφθαλμιατρικής & Ωτορινολαρυγγολογίας και Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής.

 

Το «ταξίδι» θα διαρκέσει έως τα τέλη του Δεκεμβρίου. Στο διάστημα αυτό, οι μονάδες θα επισκεφθούν 5 γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας, διανύοντας χιλιάδες  χιλιόμετρα με στόχο την παροχή υπηρεσιών σε περισσότερα από 18.000 παιδιά. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα καθώς και με την υποστήριξη τουΕθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.

 

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

 

«Η Johnson & Johnson είναι μια εταιρεία με παρουσία παγκόσμια, κυρίως όμως με ευαισθησία που επικεντρώνεται στα θέματα και στις ανάγκες του κάθε τόπου όπου δραστηριοποιείται. Η δραστηριότητά μας αφορά στους τομείς των καταναλωτικών και φαρμακευτικών προϊόντων και διαγνωστικών εργαλείων με στόχο τη συνεισφορά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και υγείας των πολιτών. Η φιλοσοφία της συμμετοχής και της προσφοράς στην κοινωνία αποτελεί βασική αρχή, όπως αποτυπώνεται στο πλαίσιο αρχών μας, στο «Πιστεύω» (Credo) της J&J, και που πρωτοβουλίες όπως η σημερινή επιβεβαιώνουν» δήλωσε η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, κα Έρρικα Λαμπριανού, η οποία κατά την παρουσίασή της αναφέρθηκε στη λειτουργία του Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. «O Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust υλοποιεί ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, μέσω στρατηγικών συνεργασιών, με κοινό πυρήνα όλων το πεδίο της υγείας. Το Trust έχει ευρεία δράση σε όλη την περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), έχοντας υποστηρίξει 118 projects σε περισσότερες από 40 χώρες».  

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, κ. Μάκης Κοσμάτος, ανέφερε στην τοποθέτησή του: «Πίστη μας αποτελεί ότι το μέγεθος μιας επιχείρησης κρίνεται από το αποτύπωμά της δραστηριότητάς της στην κοινωνία και στους ανθρώπους. Από το 1975 η Johnson & Johnson Ελλάς υπηρετεί την ελληνική οικονομία, προσπαθώντας να συνδυάζει την επιχειρηματική της επιτυχία με την προσφορά στην κοινωνία. Ειδικά τώρα, εν μέσω αυτού του δυσχερούς οικονομικού κλίματος, νιώθουμε την ευθύνη της στήριξης των συμπολιτών και της κοινωνίας μας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής. Δίνοντας έμφαση στους ασθενέστερους, στα παιδιά. Ειδικά όταν πρόκειται για θέματα υγείας και διατροφής. Στο πλαίσιο αυτό εξασφαλίσαμε την ακόμα εντονότερη στήριξη του J&J Corporate Citizenship Trust για τη χρηματοδότηση στοχευμένων κοινωνικών δράσεων τα επόμενα χρόνια στη Ελλάδα. Δράσεων με νόημα και αξία, που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Πρωτοβουλιών όπως ο «Ιπποκράτης» που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα προσφέρει το αγαθό της προληπτικής ιατρικής εξέτασης στα παιδιά της χώρας μας».

 

Επίσης, χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε: «Στη βαθειά οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που ζούμε, η διατήρηση της υγείας των παιδιών μας είναι η πεμπτουσία της ζωή μας και της ύπαρξής μας. Αν η φτώχεια είναι μία φορά δύσκολη και η αρρώστια επίσης, ο συνδυασμός αρρώστιας και φτώχιας είναι οδυνηρός για οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας τον βιώνει. Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας κάνει το 2013 πράξη τη στήριξη του κάθε δήμου μέλους του και τους κάθε δημότη του με έναν κεντρικό σχεδιασμό: την καταπολέμηση της αρρώστιας και της φτώχιας σε κάθε τοπική κοινωνία. Κάθε δράση μας και κάθε πρωτοβουλία μας έχει στόχο τον πολίτη και στόχευση την υγεία του. Συγχαίρουμε τον Πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού κο Γιαννόπουλο και την εταιρεία Johnson & Johnson για το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής που ξεκινούν σε 5 περιοχές της Ελλάδας για να ελέγξουν 18.000. Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεως και Προαγωγής Υγείας συμμετέχει σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα της πρώιμης  διάγνωσης των παιδιατρικών και οδοντιατρικών προβλημάτων που θα συμβάλουν στην άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση πολλών νοσημάτων, πριν προλάβουν να  εκδηλωθούν»

 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, από την πλευρά του δήλωσε: «Σήμερα, το κράτος πρόνοιας καταρρέει και η ελληνική οικογένεια αδυνατεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες των παιδιών της. Τα αιτήματα που δεχόμαστε για παροχή προληπτικής ιατρικής σε όλη την Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μόνο του, αδυνατεί να καλύψει όλες τις ανάγκες. Χάρη στη Johnson & Johnson συνεχίζουμε τη δράση μας, θέτοντας ακόμα υψηλότερους στόχους. Το 2012 εξετάσαμε συνολικά 6.999 παιδιά. Το 2013 θα εξετάσουμε περισσότερα από 18.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Υπερδιπλασιάζουμε, δηλαδή, τον αριθμό των παιδιών που θα βρεθούμε κοντά τους χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη της Johnson & Johnson, που στέκεται ουσιαστικά δίπλα μας. Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία και την καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας!»

 

# # #

 

Τα στατιστικά στοιχεία του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής 2012 που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς και το πρόγραμμα  του 2013 μπορείτε να τα κατεβάσετε από http://www.hamogelo.gr/48.1/Press-Kit

Το Video του Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής που θα υλοποιήσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την υποστήριξη της Johnson & Johnson μπορείτε να το κατεβάσετε από http://www.sendspace.com/pro/dl/ajgqsa

 

# # #

 

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα Παλιεράκη Αγάπη, Politics – 210 6839703/4, την κα Βενετία Κυριαζοπούλου, Johnson & Johnson Hellas Consumer – 210 6875790,  την κα Μάρα Κονταξή, Χαμόγελο του Παιδιού – 210 3306140

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Εγγραφές νέων μελών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των …