Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / Η παγκόσμιας φήμης έφηβη καλλιτέχνιδα Meredith O’Connor και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Η παγκόσμιας φήμης έφηβη καλλιτέχνιδα Meredith O’Connor και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσίασε σε Συνέντευξη Τύπου τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει κατά του Σχολικού Εκφοβισμού στο πλαίσιο της επίσκεψης της αμερικανίδας έφηβης ερμηνεύτριας, μουσικού και ηθοποιού Meredith Ο’Connor και των δράσεών του στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.

 H Meredith O’Connor είναι 18 χρονών και έχει υπάρξει η ίδια θύμα σχολικού εκφοβισμού στα παιδικά της χρόνια. Η εμπειρία της αυτή την ώθησε να δραστηριοποιηθεί προσωπικά και να εξελιχθεί σε πολέμια του φαινομένου.

H ίδια επισκέπτεται σχολεία και μαθητές επικοινωνώντας μαζί τους μέσα από τα τραγούδια της και μεταδίδοντας το μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού. Τo τραγούδι της «The Game» συγκεντρώνει χιλιάδες προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελώντας την προσωπική της μαρτυρία για τον τρόπο που βίωσε και ξεπέρασε το bullying.

«Ο σχολικός εκφοβισμός είναι διεθνές φαινόμενο και αφορά όλους μας. Είμαστε χαρούμενοι για την επίσκεψη της Meredith στην Ελλάδα και τη συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Είναι σημαντικό να περάσουμε το μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού μέσα από μια νεαρή κοπέλα που τον έχει βιώσει, αλλά και να ενημερώνουμε διαρκώς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την αποφυγή και σωστή αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων» δήλωσε ο Πρόεδρος  του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφoβισμού (ΕΑΝ).

 Στo πλαίσιο περιοδείας της στην Ελλάδα, η Meredith O’Connor θα επισκεφτεί σχολεία όπου μέσα από τα τραγούδια της θα περάσει το μήνυμα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, θα μοιραστεί τη δική της προσωπική εμπειρία με τους μαθητές και τις μαθήτριες και τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. Απαντώντας προσωπικά σε χιλιάδες μηνύματα θαυμαστών της που είναι θύματα bullying, στόχος της Meredith είναι να περάσει το μήνυμα στα παιδιά ότι δεν είναι μόνα τους στον αγώνα τους κατά του bullying.

«Υπήρξα θύμα εκφοβισμού από νεαρή ηλικία. Η κατάσταση χειροτέρεψε στο σχολείο και όταν έγινα γνωστή μέσα από το τραγούδι, τότε τα παιδιά άρχισαν να μου φέρονται ευγενικά…ο παράγοντας που προκαλεί το bullying είναι η διαφορετικότητα. Όταν οι μαθητές είναι ανασφαλείς με τους εαυτούς τους στρέφονται εναντίον άλλων παιδιών μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικά» σημείωσε η ίδια συνεχίζοντας: « Ο εκφοβισμός είναι μια μορφή κακοποίησης και ένα θέμα υγείας και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Τα παιδιά οφείλουν να μιλούν στα άτομα που εμπιστεύονται και μπορούν να τους βοηθήσουν πραγματικά».

 Στη διάρκεια της εκδήλωσης μαθητές και εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν τρόπους και δράσεις αντιμετώπισης του bullying εντός του σχολικού περιβάλλοντος, ενώ είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα τους στην Meredith για το ρόλο των παρατηρητών σε περιστατικά εκφοβισμού και τον τρόπο που η ίδια ξεπέρασε τις οδυνηρές συνέπειες του εκφοβισμού αναζητώντας βοήθεια και υποστήριξη.

 Η επίσκεψη της αμερικανίδας καλλιτέχνιδας στη χώρα μας εντάσσεται στο πλαίσιο παγκόσμιας περιοδείας της κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. Επόμενοι σταθμοί είναι η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

 Παιδιά εθελοντές της δράσης YOUSMILE θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 διαδικτυακή εκπομπή θέτοντας τα δικά τους ερωτήματα στην Meredith όπου όλοι θα μοιραστούμε, μέσα από τη μουσική το μήνυμα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για την Meredith O’Connor εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Δελτίο Τύπου μπορείτε να επικοινωνείτε με

Γραφείο Τύπου, Τηλ. 210 33 06 140 ή press@hamogelo.gr

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Δελτίο Τύπου θερινών δράσεων Προσκόπων Εύβοιας

Αφήνοντας πίσω το καλοκαίρι, οι Πρόσκοποι όπως κάθε χρόνο, πραγματοποίησαν μία σειρά από κατασκηνώσεις και …