Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / Η Δημοτική Αρχή συμπαραστάτης του δίκαιου αγώνα των εκπαιδευτικών

Η Δημοτική Αρχή συμπαραστάτης του δίκαιου αγώνα των εκπαιδευτικών

και των μαθητικών στόχων και οραμάτων

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης παρέστη (συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Βασίλη Γουρνή) στην καθιερωμένη τελετή αγιασμού στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας,.

Η παρουσία του Δημάρχου σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποτέλεσε επιλογή δηλωτική της στήριξής του στον αγώνα των Καθηγητών και στα δίκαια αιτήματά τους.

Έναν αγώνα ενάντια στις πολιτικές των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων εκπαιδευτικών, των μηδενικών διορισμών, των διδακτικών κενών, των πολυπληθέστερων τμημάτων, της εξαφάνισης των σχολικών φυλάκων και τροχονόμων, της έλλειψης των καθαριστριών, της προαναγγελίας κατάργησης του ολοήμερου σχολείου, της εξαναγκαστικής μετακίνησης μαθητών της τεχνικής εκπαίδευσης από έναν τομέα στον άλλο, των συνεχώς μειούμενων κρατικών επιχορηγήσεων για τις λειτουργικές δαπάνες κ.α. που υποβαθμίζουν τη δημόσια εκπαίδευση.

 

Δεδομένης της παρουσίας του στο ιστορικό σχολικό συγκρότημα, όπου έχουν μαθητεύσει προσωπικότητες της πόλης, ο Δήμαρχος επιθεώρησε και τις εργασίες συντήρησης που έγιναν από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Και συγκεκριμένα την αντικατάσταση της στέγης του κτηρίου, την αντικατάσταση των παραθύρων του με νέα με κουφώματα από αλουμίνιο, τον χρωματισμό των εξωτερικών του χώρων, τον εσωτερικό-εξωτερικό χρωματισμό της αίθουσας γυμναστικής και την τοποθέτηση θυροτηλεφώνων.

 

Ο Δήμαρχος κάλεσε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να συνεργάζονται γόνιμα και παραγωγικά και ευχήθηκε προς όλους, υγεία και δύναμη.

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Εγγραφές νέων μελών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των …