Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2016 Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2016 Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου

Το Παράρτημα Ευβοίας του Π.Κ.Σ, ενημερώνει τον κάθε φιλόζωο-ιδιοκτήτη κατοικίδιου ζώου για τα εξής:

 α)   Δεν θα πρέπει να ξεχνάει τον ετήσιο υποχρεωτικό από το νόμο εμβολιασμό των πιστών μας φίλων και την προληπτική αποπαρασίτωση έσω και έξω παρασίτων, ( φροντίζουμε να υπάρχει ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας). Επίσης τον ετήσιο προληπτικό αιματολογικό έλεγχο για χρόνιες και μεταδοτικές στον άνθρωπο ασθένειες (π.χ για το σκύλο έλεγχο λεϊσμάνιας / καλα-αζάρ).

 β)   Θα πρέπει να μεριμνά για τη σήμανση (microchip) και καταγραφή των κατοικιδίων που είναι υποχρεωτική από τον Νόμο από την ηλικία των 8 εβδομάδων. Υπενθυμίζουμε ότι το microchip μας βοηθάει να ξαναβρούμε σε περίπτωση απώλειας το ζωάκι μας.

γ)   Οι παραπάνω πράξεις γίνονται μόνο από ιδιώτες κτηνίατρους, που είναι οι μόνοι αρμόδιοι γι’ αυτές σύμφωνα με το Νόμο και κυρίως για να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία τόσο των μικρών μας φίλων (στο άμεσο και απώτερο μέλλον), όσο και για την δική μας υγεία (μεταδοτικά νοσήματα).

δ)   Τέλος να αγοράζει κτηνιατρικά φάρμακα που έχουν ελεγχθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων ( Ε.Ο.Φ ) , όπως για παράδειγμα χάπι εχινοκόκκου, αντιπαρασιτικά κολλάρα, σπρέϋ, αμπούλες κλπ., μόνο από εγκεκριμένα καταστήματα πώλησης κτηνιατρικών φαρμάκων και κτηνιατρεία μικρών ζώων.

Ο Πρόεδρος                                                                                         Ο Γραμματέας

Θεοφ. Μολυβιάτης                                                                             Δημ. Καψούλης

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Εγγραφές νέων μελών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των …