Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΔΡΑΣΕΙΣ / «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για 15η συνεχή χρονιά διοργάνωσε τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για 15η συνεχή χρονιά διοργάνωσε τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε για 15η συνεχή χρονιά τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στο Πόρτο Γερμενό του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας και στην Κυλλήνη  Ηλείας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και εθελοντών.

Η δράση διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση «Legambiente» στην οποία λαμβάνουν μέρος φορείς από ολόκληρη τη Μεσόγειο (σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ξενοδοχεία κ.ά.) αναλαμβάνοντας  να καθαρίσουν κάποιες ακτές, πάρκα ή άλση ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται  μαθήματα περιβαλλοντικής αγωγής στα παιδιά.

Περισσότεροι από 100 μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων συμμετείχαν στον καθαρισμό των παραλιών. Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για βασικά θέματα ασφαλείας από τα Πυροσβεστικά και Λιμενικά σώματα. Παράλληλα οι μαθητές παρακολούθησαν, επίσης, ναυαγοσωστικές επιδείξεις καθώς και συμβουλές ασφαλούς κολύμβησης από τη σχολή Lifeguard Hellas.

Στο Πόρτο Γερμενό επιπρόσθετα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία εκτός από τον καθαρισμό της παραλίας, να γνωρίσουν το Κάστρο των Αιγόσθενων, και να ανακαλύψουν  μέσα από βιωματικό παιχνίδι τα ίχνη του χρόνου στο  φυσικό τοπίο, τον μύθο του Μελάμποδα και την ιστορία της περιοχής.

Και οι δύο δράσεις έκλεισαν με ζωγραφιές σε τεράστια πανό όπου τα παιδιά αποτύπωσαν το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον.

Θα θέλαμε να στείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς για τον ενθουσιασμό που επέδειξαν και τη συνεργασία. Μαζί μας ήταν τα παρακάτω σχολεία: Δημοτικό Σχολείων Ερυθρών, Δημοτικό Σχολείο Βιλίων, και το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Παναγιάς και το Νηπιαγωγείο Κυλλήνης.

  • Για τη δράση στο Πόρτο Γερμενό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε: τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και την Υπευθύνη Π.Ε κα Αλεξάνδρα Τσίγκου για την πολύτιμη συνεργασία, την Αντιδήμαρχο  Μάνδρας-Ειδυλλίας κα Παπακωνσταντίνου Αγγελική, την Εφορία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής και την Αρχαιολόγο κα Ειρήνη Σβανά, τον Εθελοντή Παιδίατρο κ. Αυρηλιώνη Φώτη,  τη  σχολή Lifeguard Hellas και τον  Όμιλο Κριεκουκιοτών Φίλων του Ελάτου.

  • Για τη δράση στην Κυλλήνη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε: το Λιμενικό Σώμα Κυλλήνης, το Πυροσβεστικό Σώμα Λεχαινών, το Λιμεναρχείο Κυλλήνης καθώς και το  Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Νάταλι Καρακιουλάφη

Τηλ. 210-3306140

press@hamogelo.gr

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

Σχόλια comments