Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΕΛΛΑΔΑ | ΚΟΣΜΟΣ | BET / Η ‘Χρυσή’ μας Άννα Κορακάκη

Η ‘Χρυσή’ μας Άννα Κορακάκη

Η Αννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο σπορ πιστόλι 25 μ., στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, και έγινε η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που συνέλεξε δύο μετάλλια σε μία διοργάνωση.

Από τους προκριματικούς, η Αννα Κορακάκη έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Με τις οδηγίες του πατέρα και προπονητή της, Τάσου, προκρίθηκε στην επόμενη φάση με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση ανάμεσα σε 40 αθλήτριες και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στον τελικό. Ηταν η μόνη που βρήκε στόχο στις πρώτες πέντε βολές και, παρόλο που έπεσε στην τρίτη θέση, βρήκε την ψυχραιμία και επανήλθε στην πρώτη. Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο αντιμετώπισε τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς.

Η αρχή ήταν η ιδανική για την Ελληνίδα αθλήτρια, αλλά ενώ προηγείτο 6-0 το άγχος βάρυνε το… χέρι. Η 34χρονη Γερμανίδα κατάφερε να ισοφαρίσει (6-6) αλλά εκεί φάνηκε η ψυχραιμία της 20χρονης από τη Δράμα. Στο όγδοο και τελευταίο σετ, η Αννα Κορακάκη ήταν εύστοχη σε τέσσερις και η Καρς σε 3. Με 8-6 κατέκτησε το 112ο γαλανόλευκο μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και το 13ο για τη σκοποβολή. «Εύχομαι η διάκριση να αποτελέσει έναυσμα για τα νέα παιδιά να μπουν στα σκοπευτήρια. Την ώρα που ήμουν στο βάθρο πέρασαν από το μυαλό μου όλες οι δυσκολίες που πέρασα για να βρεθώ εδώ», δήλωσε η νεότερη Ελληνίδα «χρυσή» ολυμπιονίκης.

Πανευτυχής μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της η Άννα Κορακάκη, εξέφρασε την ελπίδα της, η επιτυχία της να αποτελέσει έναυσμα για τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, ενώ σε ένα δείγμα ωριμότητας τόνισε ότι τα παιδιά πρέπει να κάνουν αθλητισμό και όχι πρωταθλητισμό

«Παροτρύνω τη νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό που είναι υγιής, ο πρωταθλητισμός όχι», τονισε η Άννα Κορακάκη.

«Δεν μπορώ να το περιγράψω, δεν βρίσκω λόγια. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ελπίζω τα δύο μετάλλια να είναι το έναυσμα για τα νέα παιδιά να έλθουν στο σκοπευτήριο. Δεν γνώριζα ότι είμαι η μοναδική Ελληνίδα που έχει δύο μετάλλια στους ίδιους αγώνες. Τώρα που το μαθαίνω είμαι ακόμα πιο χαρούμενη. Ο πατέρας μου ήταν κι αυτός πρωταθλητής κι ήταν εκείνος που με μύησε στα μυστικά της σκοποβολής. Τα προκριματικά ήταν ρώσικη ρουλέτα και ο ημιτελικός δύσκολος. Οταν ήλθε το μετάλλιο απελευθερώθηκα και ήλθε το χρυσό», είπε.

Ολοι οι παράγοντες της πολιτείας έσπευσαν να συγχαρούν την Ελληνίδα αθλήτρια όμως η αλήθεια είναι πως τον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο η Αννα Κορακάκη τον ανέβηκε μόνη της, με τη βοήθεια μόνον του προπονητή και πατέρα της.

Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

Santa Claus Βίκος Street Relays: Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στη Λαμία

Aρχίζουν την Δευτέρα οι δωρεάν εγγραφές για τα Santa Claus Βίκος Street Relays της Λαμίας …