Αρχική / ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ / Πάμε μια βόλτα στο Μαρμάρι !

Πάμε μια βόλτα στο Μαρμάρι !

Το Μαρμάρι είναι ένας πολύ γνωστός προορισμός της Νότας Εύβοιας. Στα αρχαία χρόνια υπήρχε λιμάνι για την εξαγωγή μαρμάρου από το οποίο πήρε και το όνομά του. Η οικονομική άνθηση της περιοχής οφείλεται ακόμα και σήμερα στα πετρώματα της περιοχής και ιδιαίτερα στους σχιστόλιθους (τις γνωστές πλάκες Καρύστου).
Σήμερα, απλωμένο σε ένα γραφικό και χαρακτηριστικό φυσικό ημικύκλιο, έχει εξελιχθεί σε κέντρο παραθερισμού και είναι ιδανικό ορμητήριο για την εξερεύνηση της Nότιας Εύβοιας.

Παραλίες
Το Μαρμάρι με μεγάλη φήμη για την καθαρή του θάλασσα και τις όμορφες παραλίες του μας ρίχνει στα γαλανά του νερά από το λιμάνι κιόλας στην Παραλία Κάβος. Στα 2 χιλιόμετρα βρίσκουμε την Παραλία Κοκκίνι και σε 1 χιλιόμετρο μετά συναντάμε την Παραλία Φυγιά. Στα δεξιά του λιμανιού αφήνουμε την άσφαλτο, αλλά με πολύ εύκολο και βατό χωματόδρομο, βρίσκουμε την πιο φημισμένη παραλία τη Μεγάλη Άμμο με το περίεργο σχήμα της όπου αλλάζει κάθε χρόνο και είναι αγαπημένη όχι μόνο των λουόμενων αλλά και των wind serfers και των kite serfers !! Ιδιαίτερη την κάνει μια μεγάλη λωρίδα άμμου μέσα στη θάλασα απέναντι από το νησάκι του Μικρού Πεταλιού.
Σε απόσταση μικρότερη του ενώς χιλιομέτρου από την Μεγάλη Άμμο βρισκόμαστε στη Παραλία Ζαστάνη με απότομα βράχια και πεντακάθαρα νερά. Προστατευμένη από τους συνήθεις βόρειους ανέμους της περιοχής έχει μεγάλη προτίμηση από πολλούς επισκέπτες.

Φαγητό
Η ώρα του φαγητού στο Μαρμάρι είναι η πιο απολαυστική στιγμή των διακοπών σας μιας και μπορείτε ν’απολάυσετε καλό φαγητό και κυρίως ουζομεζέδες στα παραλιακά ουζερί και τις ταβέρνες ενώ σε κάποιες χασαποταβέρνες οι καλοφαγάδες βρίσκουν αυτό που αναζητούν! Αν διαθέτετε αυτοκίνητο μια βόλτα κάτω από τα πλατάνια στο χωριό Παραδείσι και στο χωριό Πόθι θα σας ανταμείψει με δροσιά και πολύ καλό κρέας.

Βραδινή έξοδο
Στο Μαρμάρι ο παραλιακός δρόμος μετά τη δύση του ηλίου γίνεται πεζόδρομος ώστε να κάνετε τη βόλτα σας και να διαλέξετε ανάμεσα σε καφέ, εστιατόρια και μπαράκια.

Πηγή:Δήμος Καρύστου,travelphoto.gr,eviaquide

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

Εγγλεζονήσι: Ο παράδεισος της Χαλκίδας και η σκοτεινή του ιστορία

Το νησί-παράδεισος του Φράνσις Τέρβιλ Πετρ (Francis Turville-Petre) που βρίσκεται μια ώρα από την Αθήνα …