Αρχική / ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ / Έτοιμοι για Μουρτερή ?!

Έτοιμοι για Μουρτερή ?!

Η Μουρτερή είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός, κοντά στην Οκτωνιά Αυλωναρίου, στη νότια Εύβοια. Πρόκειται για έναν τουριστικά αναπτυσσόμενο οικισμό με αξιόλογη τουριστική κίνηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τον οικισμό διατρέχει πλατανοσκέπαστο ποτάμι, το οποίο εκβάλει στη παραλία.

Η παραλία της Μουρτερής είναι απέραντη, συνολικού μήκους 4 χλμ. Είναι αμμουδερή με λεπτό βοτσαλάκι, ενώ υπάρχουν και αλμυρίκια που προσφέρουν τη σκιά τους στους παραθεριστές που απολαμβάνουν τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Η παραλία έχει προσανατολισμό βορειοανατολικό περνώντας από Βασιλικό, Ερέτρια, Βάθια και Αλιβέρι και περίπου στα 50χλμ φτάνεται σε ένα χωριουδάκι που λέγεται Λέπουρα.

Μετά τα Λέπουρα συνεχίζετε ευθεία χωρίς να στρίψετε πουθενά και σε 12km περίπου θα φτάσετε στη διασταύρωση για Κύμη –Ρολόι-Μουρτερή-Σκύρο κ.ο.κ. όπου θα ακολουθήσετε το δεξί δρόμο προς Κύμη. Μετά από 2km περίπου θα συναντήσετε μια διχάλα για Κύμη-Πλατάνα-Μουρτερή, στην οποία θα πάτε δεξιά και μετά από περίπου 9km διαδρομής θα φτάσετε στην παραλία της Μουρτερής.

Η παραλία Μουρτερής είναι απο τις μεγαλύτερες της Εύβοιας σε μήκος, με άμμο και βότσαλο. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν μερικά ταβερνάκια και καφετέριες, τόσες όσες χρειάζεται ένα παραδοσιακό παραθαλάσσιο χωριό, για να μη χάσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Στη Μουρτερή μπορείς να χαρείς τη καθαρή θάλασσα του Αιγαίου, αλλά και θαλάσσια σπόρ, αν σκεφτείς πως συχνά τα κύμματα ξεπερνούν τα 4 μέτρα, αφού η παραλία είναι εκτεθειμένη στους ανέμους. Η περιοχή διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια, δίπλα στην παραλία, αλλά και ξενοδοχειακή μονάδα σε ύψωμα με καταπληκτική θέα όλη τη Μουρτερή. Μάλιστα, οι τιμές των καταλυμάτων είναι ιδιαίτερα προσιτές προς όλους. Επίσης υπάρχουν ντουζ και χώρος για να αλλάξετε. Όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας διαθέτουν σήμα.

Ο οικισμός πήρε την ονομασία του από το Μουρτάρα, που κατά την περίοδο της Βυζαντινοκρατίας και Ενετοκρατίας αποτελούσε επίνειό του. Ο οικισμός Μουρτερή είναι κτισμένος στην ακτή του Αιγαίου και ανατολικά της εκβολής του Νηλέα ποταμού. Εν τω μεταξύ αμέσως μετά την παραλία Μουρτερής βρίσκεται η παραλία του Αγίου Δημητρίου, εξίσου μοναδικού φυσικού κάλλους, που αξίζει να επισκεφτείτε.

Στις 6 Αυγούστου πραγματοποιείται πανηγύρι για τον εορτασμό του Μοναστηριού της Μεταμόρφωσης Σωτήρος.

Πηγή:eviaguide.gr , panoramio.com

 

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

Εγγλεζονήσι: Ο παράδεισος της Χαλκίδας και η σκοτεινή του ιστορία

Το νησί-παράδεισος του Φράνσις Τέρβιλ Πετρ (Francis Turville-Petre) που βρίσκεται μια ώρα από την Αθήνα …