Δείτε Γρήγορα:
Home / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / ΜΕΔΩΝ-ΠΛΕΙΟΝΗ ένα μοναδικό εγχείρημα στην Ελλάδα
ΜΕΔΩΝ-ΠΛΕΙΟΝΗ ένα μοναδικό εγχείρημα στην Ελλάδα

ΜΕΔΩΝ-ΠΛΕΙΟΝΗ ένα μοναδικό εγχείρημα στην Ελλάδα

Τα μέλη του ΠΡΩΤΕΑ ( Πανελλήνιος σύλλογος για την διάσωση της Ναυτικής και Ναυπηγικής κληρονομιάς με έδρα την Χαλκίδα) και πλήθος κόσμου με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παρακολουθήσαμε το Σάββατο 7/10/2017 την καθέλκυση του αντιγράφου ιστορικού πλοίου τύπου Τσερνίκι ΜΕΔΩΝ-ΠΛΕΙΟΝΗ. Ένα μοναδικό εγχείρημα στην Ελλάδα.
Ένα πλοίο που έχει να εμφανιστεί στις Ελληνικές θάλασσες περίπου έναν αιώνα, από σχέδια του 1835.
Το πλοίο κατασκευάστηκε από τον Ναυπηγό με ειδίκευση στην αποκατάσταση μουσειακών πλοίων Νικόλα Βλαβιανό, με τη έμπρακτη συμπαράσταση κ. Δημοσθένη Δόγκα και εθελοντική εργασία μελών του ΠΡΩΤΕΑ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την παρουσία τους τους βουλευτές Εύβοιας κ. Ζωή Λιβανίου, κ. Γιώργο Ακριώτη που εκπροσωπούσε τον πρόεδρο της βουλής, τον δήμαρχο Χαλκιδαίων κ. Παγώνη τους αντιδημάρχους κ.κ. Πατέλη, Μπουραντά, Παπαποστόλου, Τσάμαρη, καθώς και τον Γραμματέα του ΕΜΗ ( European Maritime Heritage) κ. Thomas Hoppe.

Ο Πρόεδρος     Νικόλαος Σταυρόπουλος
Η Γραμματέας  Μαίρη Χουλιέρη

Σχόλια

comments

About Halkida.gr Team

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ