Δείτε Γρήγορα:
Home / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΕΛΛΑΔΑ / «Τρίστατο Θρησκειών» τριήμερο εκδηλώσεων για την παλαιά πόλη
«Τρίστατο Θρησκειών» τριήμερο εκδηλώσεων για την παλαιά πόλη

«Τρίστατο Θρησκειών» τριήμερο εκδηλώσεων για την παλαιά πόλη

Ο Σύλλογος Πολιτών «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» διοργανώνει τριήμερη εκδήλωση στο Ιστορικό Κέντρο της Χαλκίδας με θέμα: «Τρίστρατο θρησκειών».Ο Σύλλογος Πολιτών «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» διοργανώνει τριήμερη εκδήλωση στο Ιστορικό Κέντρο της Χαλκίδας με θέμα: «Τρίστρατο θρησκειών».

Πρόκειται για μια συνεργασία του συλλόγου πολιτών «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, την Eβραϊκή Kοινότητα Χαλκίδας, το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, το Θέατρο Χαλκίδας, το Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας Νίκος Σκαλκώτας, το Ωδείο Μαρσύας (Δέσποινα Λαθούρα), το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας, την κα Μ. Περιστερά, τον εκδότη της εφημερίδας «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ» και με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων-Οργανισμού Πολιτισμού.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της τριήμερης εκδήλωσης του Συλλόγου Πολιτών «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ»:

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017
Ώρα 21.00-22.30 : Ιερός Ναός Αγίας ΠαρασκευήςΧαιρετισμός της Προέδρου του Συλλόγου Πολιτών «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» κας Λ. ΕλευθερίουΒυζαντινοί ύμνοι με τη χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης ΧαλκίδαςΟμιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο

Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017
Ώρα  11.00-13.00 : Δημοτική Πινακοθήκη Δημ. ΜυταράΠροφορική ιστορία μέσα από την οπτική ενός σημαντικού Χαλκιδέου δημοσιογράφου και ιδιοκτήτη Εφημερίδας του κυρίου Δημήτρη Δεμερτζή, ο οποίος έχει ζήσει την ιστορία της πόλης μας και της ιδιαίτερης περιοχής μας. Θα ακολουθήσει συζήτηση

Ώρα 19.00-21.00: Συναγωγή Ομιλία από τον κύριο Μάϊση με θέμα την ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας στην περιοχή του Κάστρου (Αγίας Παρασκευής).

Ώρα 19.00-21.00 : ΣυναγωγήΟμιλία από τον κύριο Μάϊση με θέμα την ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας στην περιοχή του Κάστρου (Αγίας Παρασκευής).

Ώρα 21.00 – 23.00 : Οθωμανικό Τέμενος Εμίρ ΖαδέΛόγια Οθωμανική μουσική από τον μουσικό Ανδρέα Πρέκα και μαθητές/τριες του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας. Αφηγήσεις περιηγητών της Χαλκίδας από τους ηθοποιούς του Θεάτρου Χαλκίδας Παναγιώτη Τζαφέρη, Γιάννη Μωϊσίδη και τον Γιάννη Στέρπη.

Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Ώρα 07.30-10.30 : Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 11.00 – 13.00 : Εβραϊκό Νεκροταφείο Επίσκεψη –  ξενάγηση από τον κύριο Μάϊση

Ώρα 19.00 – 21.00 : Κτήριο ΒαίλουΟμιλία της κ. Π. Καλαμαρά, προϊσταμένης ΕΦΑ Ευβοίας με θέμα: «Τα μνημεία μιλούν για τους ανθρώπους της πόλης μας». Μουσική φλάουτο. Ωδείο Μαρσύας, Λαθούρα Δέσποινα.

Ώρα 21.00-22.30 : ΠρωίΔημοτική Πινακοθήκη Δημ. Μυταρά Τελετή λήξης. Συναυλία με το κουαρτέτο εγχόρδων “con – BRIO” της Κρατικής Ορχήστρας – μια συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο   Χαλκίδας Νίκος Σκαλκώτας – με έργα των Ν. Σκαλκώτα, W.A.Mozart, P.I. Tchaikovsky, J. Strauss, Π. Στέλιου. Ι Βιολί: Ευάγγελος Κοσμάς, καθηγ. Δ.Ω.Χ., ΙΙ Βιολί: Ειρήνη Πλέστη,  Βιόλα: Αγγέλα Κοκολάνη, Cello:  Ευάγγελος Νίνας.

Στη διάρκεια του τριημέρου θα είναι ανοιχτά και επισκέψιμα πρωί (10.00-12.00) και απόγευμα (19.00-22.00) τα μνημεία όπως η Αγία Παρασκευή, η Συναγωγή, το Οθωμανικό Τέμενος Εμίρ Zαδέ (Σάββατο 21.00-23.00), το Κτήριο Βαίλου και η Δημοτική Πινακοθήκη Δημ. Μυταρά.
Έκθεση Ζωγραφικής των μαθητών/τριών του Εργαστηρίου Τέχνης που θα φιλοξενηθεί στο Νεοκλασικό της οικίας Μ. Περιστερά (αρχή οδ. Κώτσου) και Έκθεση Φωτογραφίας σε όλη την περιοχή με την επιμέλεια του Γιώργου Ζαφειρίου.

Στη διάρκεια του τριημέρου φωτίζουμε ένα σοκάκι (οδό Μαυρομιχάλη).Με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων-Οργανισμού Πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας: Πρόεδρος κ. Λιλή Ελευθερίου  695 1946146 –  Βάκη 19, 34 100 Χαλκίδα.

Σχόλια

comments

About Halkida.gr Team

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! |
Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ