Δείτε Γρήγορα:
Home / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΧΑΛΚΙΔΑ / 2ο φεστιβάλ θεάτρου στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος: ΙΚΕΤΙΔΕΣ του Αισχύλου
2ο φεστιβάλ θεάτρου στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος: ΙΚΕΤΙΔΕΣ του Αισχύλου

2ο φεστιβάλ θεάτρου στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος: ΙΚΕΤΙΔΕΣ του Αισχύλου

Το Θέατρο Χαλκίδας διοργανώνει το 2ο φεστιβάλ θεάτρου στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος και φιλοξενεί την ομάδα της Εταιρείας Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» με τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου, την Τετάρτη, 20 Ιουλίου, στις 9.30μμ.

Η αναζήτηση ασύλου, η ιερότητα της ικεσίας, η άσκηση εξουσίας, οι δημοκρατικοί θεσμοί, η ελευθερία επιλογής του ανθρώπου, τα δικαιώματα της γυναίκας, αναδύονται σ’ ένα από τα πρώτα αρχαιοελληνικά δράματα και αφορούν με συγκλονιστικά επίκαιρο τρόπο τον άνθρωπο του σήμερα. Ένα έργο που διασώζεται και ταξιδεύει μέσα στους αιώνες μεταφέροντας την ελπίδα.
Οι ηθοποιοί, με βάση τη φωνητική και κινητική έκφραση, σχηματίζουν τον χορό και παράλληλα γεννούν και ερμηνεύουν τους ρόλους του έργου.

ΙΚΕΤΙΔΕΣ του Αισχύλου

Η παράσταση βασίζεται στη μετάφραση του Κ. Χ. Μύρη

Σκηνοθεσία: Λάμπρος Γιώτης
Φωνητική έκφραση και μουσική: Σαβίνα Γιαννάτου
Κίνηση: Στέλα Κρούσκα
Κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λυσάνδρα Αναστασοπούλου, Μενέλαος Ζαφειρόπουλος, Δημήτρης Μοσχονάς, Ελπίδα Νικολάου, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Γιώργος Τσαγκαράκης.

Εισιτήρια: 10€, 8€ (φοιτητικό, άνω των 65), 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ, ατέλειες)

Σχόλια

comments

About halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ